Paula Todoran, locul 33 la mondialele de semimaraton

Magazin Salajean 20 octombrie 2010 0

Paula Todoran, locul 33 la mondialele de semimaraton

Desi a dorit sa isi imbunatateasca recordul personal, 1:14:30, stabilit la Campionatul National de semimaraton, atleta de la CSM Zalau nu s-a putut acomoda cu clima din China, astfel ca a terminat cursa de la mondiale pe locul 33, cu timpul de 1:15:29

Devenita campioana nationala la semimaraton, atleta de la Clubul Sportiv Municipal Zalau, Paula Todoran, a luat startul sambata la Campionatul Mondial de semimaraton, desfasurat in orasul Nanning, din China.

Sportiva pregatita de Mirel Seisanu si-a propus sa-si imbunatateasca recordul personal, stabilit la Campionatul National de semimaraton, cursa pe care a terminat-o cu timpul de 1:14:30. Din pacate, atleta zalauanca nu s-a putut acomoda cu clima din China, terminand cursa cu timpul de 1:15:30 si ocupand la final locul 33, din 57 de sportive aliniate la start. A fost un traseu frumos, cu o singura panta usoara, iar organizarea a fost foarte reusita.

Am dorit sa-mi imbunatatesc timpul de la nationale dar, din pacate, nu m-am putut acomoda cu temperatura si umiditatea din Nanning, care erau foarte ridicate fata de cele de la noi din tara. Simteam ca ne sufocam. Si drumul a fost foarte obositor. A durat 32 de ore, cu doua escale. Totusi, sunt multumita de cursa pe care am facut-o si de rezultat. Dintre atletele europene, am fost a cincea in clasamentul final, a afirmat Paula Todoran.

Asa cum era de asteptat, podiumul a fost alcatuit din atlete de culoare, locul intai fiind ocupat de kenianca Florence Kiplagat, care a terminat cursa cu timpul de 1:05:06, urmata de etiopianca Dire Tune si Peniah Arusei, tot din Kenia.

Din delegatia Romaniei a facut parte si Cristian Irimia (CSU Galati), care s-a clasat pe locul 60 la masculin, dar si antrenorul federal Radu Levarda.

Paula Todoran va continua pregatirea pe plan local in urmatoarele zile, urmand ca la finele saptamanii viitoare sa ia startul la Campionatul National de cros, ce va avea loc la Felix.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »