Paula Todoran, în lotul României care va participa la Cupa Europei

După trei curse în care a obţinut rezultate notabile, Paula Todoran se pregăteşte de Cupa Europei de 10.000 metri, eveniment programat în 10 iunie, la Minsk (Belarus). Sportiva pregătită de Mirel Seişanu a fost înclusă în echipa României, din componenţa căreia mai fac parte Andreea Pîşcu, Ancuţa Bobocel, Roxana Bârcă şi Mădălina Florea.
Pentru atleta de la CSM Zalău va fi a doua prezenţă într-o astfel de competiţie, prima ediţie la care a luat startul fiind cea din 2015. Paula Todoran s-a clasat pe locul 11 în urmă cu doi ani, înregistrând timpul de 33 de minute şi 36 de secunde.
Pe lângă cursa de la Minsk, Paula Todoran va mai participa în acest an la Campionatul Mondial de Atletism, programat în luna august, la Londra; la Campionatul Naţional de Atletism de la Piteşti, unde va alerga în cursa de 10.000 de metri şi la Campionatul Naţional de Semimaraton, programat în luna septembrie, la Craiova.
Maratonul de la Hamburg, „Crosul Gabriela Szabo” şi Semimaratonul Internaţional al Bucureştiului sunt cursele în care a luat startul Paula Todoran în acest an.
La Hambrurg, sportiva de la CSM Zalău s-a situat pe locul 14, realizând barem de calificare la Campionatul Mondial de la Londra. La „Crosul Gabriela Szabo”, Todoran a trecut prima linia de sosire, însă neavând cip de concurs din cauză că nu i-a fost înregistrată înscrierea on-line, nu a punctat în clasamentul oficial, iar concursul l-a câştigat Mădălina Florea.
Săptămâna trecută, la Semimaratonul Internaţional de la Bucureşti, atleta zălăuană a ocupat locul şapte în clasamentul internaţional. S-a alcătuit şi un clasament naţional, în care nu au mai fost incluse româncele clasate între primele şase locuri în cursa internaţională, Paula Todoran ocupând prima poziţie în acest clasament.

Leave a Comment