Paula Todoran, cea mai bună clasare din delegaţia României la Campionatul Mondial de Semimaraton

Început de an promiţător pentru atleta zălăuană, Paula Todoran. După ce a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din această vară de la Rio de Janeiro, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a înregistrat un nou rezultat notabil la finalul săptămânii trecute. Atleta pregătită de Mirel Seişanu a alergat la Campionatul Mondial de Semimaraton de la Cardiff (Marea Britanie), reuşind să termine cursa pe poziţia a 35-a, cu timpul de o oră, 13 minute şi 27 de secunde. De altfel, rezultatul obţinut de Paula Todoran este cel mai bun dintre sportivii care au făcut parte din delegaţia României pentru acest concurs.
În cursa de fete a mai alergat Andreea-Alina Pîşcu, care s-a clasat pe locul 66, cu timpul de o oră, 17 minute şi şapte secunde.
La masculin, România a fost reprezentată de Nicolae Soare, care a terminat cursa de semimaraton pe locul 48, cu timpul de o oră, şase minute şi 18 secunde.
„Sunt mulţumită atât de poziţia ocupată la final, cât şi de timpul înregistrat. Înaintea mea, majoritatea au fost atlete din Asia şi Africa. În clasamentul sportivelor din Europa, am terminat pe locul cinci şi în faţa unor sportive cunoscute, pe care nu speram să le depăşesc. Rezultatul şi timpul înregistrat demonstrează forma bună în care mă aflu şi care sper să continue până la finalul anului”, a declarat Paula Todoran.
Pentru atleta zălăuană a fost a şasea prezenţă la Campionatul Mondial de Semimaraton, cel mai bun timp fiind înregistrat în 2007, la Udine. „Atunci am stabilit record personal. În cursa de sâmbătă, traseul a fost mai greu, a plouat pe perioada desfăşurării acestuia şi era greu să stabilesc un nou record personal. Dacă traseul ar fi fost mai acceptabil, cu siguranţă aş fi obţinut un timp sub cel din 2007”, a mai precizat atleta zălăuană.
Pentru Paula Todoran urmează în aprilie un concurs de 10.000 de metri, organizat de Constantina Diţă Tomescu, iar în luna mai este programat Campionatul Naţional de Semimaraton.

Leave a Comment