Paula Todoran, atletă CSM Zalău: „Au fost ani în care am obţinut rezultate mai bune decât în 2014”

Deşi a avut un an reuşit, obţinând două titluri naţionale la maraton şi semimaraton, dar şi o medalie de argint în proba de 10.000 de metri, atleta Paula Todoran spune că au fost ani în care a realizat performanţe mai mari decât în 2014

Paula Todoran este considerată cel mai bun produs la ora actuală din atletismul zălăuan, iar acest lucru s-a adeverit şi în 2014, când sportiva pregătită de Mirel Seişanu a obţinut două titluri naţionale la maraton şi semimaraton, iar în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional s-a clasat pe poziţia secundă. Cu toate acestea, atleta Clubului Sportiv Municipal Zalău spune că au fost şi ani mai buni în cariera sa. „2014 a fost, într-adevăr, un an bun pentru mine, dar nu aş putea spune că a fost cel mai bun an din carieră. Faptul că m-am aflat pentru a doua oară în fruntea clasamentului celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj nu înseamnă că a fost cel mai bun an din cariera mea. De 16 ani, de când fac atletism, pot spune că perioada anilor 2005 – 2007 a fost cea mai bogată în medalii. Am obţinut rezultate extraordinare în acei ani. Şi performanţele din acest an sunt foarte bune, dar au fost ani mai buni, fiindcă numai în 2006 am obţinut 22 de medalii. Alergând de şase ani doar la categoria seniori, nu se mai pot obţine atâtea medalii în decursul unui an”, a declarat atleta legitimată la CSM Zalău.
Paula Todoran spune că titlul de „cea mai bună sportivă din Sălaj” obţinut la finalul anului trecut este unul care o obligă pe viitor la rezultate mai bune decât în 2014. „Îmi doresc ca anul 2015 să fie cel puţin la fel de bun ca cel care a trecut. Vizez realizarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în proba de maraton. Sper să am susţinerea necesară pentru a mă putea pregăti şi a realiza baremul pentru Olimpiadă”
Primul rezultat obţinut de Paula Todoran în 2014 într-o competiţie oficială a fost în luna iulie, medalia de argint în proba de 10.000 de metri, după care au urmat în lunile septembrie şi noiembrie cele două titluri la semimaraton şi maraton. Tot în 2014, Paula Todoran a realizat şi o premieră, fiind prima atletă din România care a câştigat Maratonul Internaţional al Bucureştiului, aflat la a VII-a ediţie.

One Thought to “Paula Todoran, atletă CSM Zalău: „Au fost ani în care am obţinut rezultate mai bune decât în 2014””

  1. Ponticel

    Din pacate, nici Primaria si nici Consiliul Judetean nu au auzit de atletism. E plin Zalaul si Salajul de campioni nationali. E mai important pentru consilierii judeteni si pentru Marc sa dea bani popilor, decat sa vada ca Paula lupta practic de una singura ! Poate aude cineva si se mai gandeste !!! Bravo Paula !

Leave a Comment