Paula Todoran şi-a încheiat cantonamentul din Spania

Magazin Salajean 7 aprilie 2011 0

Paula Todoran  şi-a încheiat cantonamentul din Spania

Atleta pregătită de Mirel Seişanu vrea să ia startul la Maratonul de la Viena, de la finalul săptămânii viitoare

Sportiva legitimată la CSM Zalău se va axa începând din acest an doar pe concursurile de maraton şi semimaraton. Ultimul cros la care Paula Todoran a luat startul a fost în luna noiembrie a anului trecut, la Băile Felix, atleta zălăuană clasându-se pe poziţia a doua la Campionatul Naţional de cros, la doar patru metri în spatele primei clasate, Ancuţa Bobocel.

Paula Todoran a început pregătirea specifică pentru maraton şi semimaraton chiar după acel cros, însă la scurt timp a simţit dureri la tendonul lui Ahile, fiind nevoită să facă repaus şi să urmeze un tratament. Şi-a reluat pregătirile în luna ianuarie, nemaisimţind dureri la piciorul drept, însă, având în vedere că sportiva nu s-a putut pregăti pe pista Stadionului Municipal a fost nevoită să îşi desfăşoare antrenamentele doar pe şoseaua de centură dintre Panic şi Aghireş. Pregătirea a decurs bine, însă a intervenit la un moment dat acea uzură psihică, astfel că a decis să plece în Spania, unde a avut condiţii mult mai bune, iar costurile nu au fost prea mari. Temperaturile au fost mai ridicate decât la noi, iar pregătirea a decurs foarte bine, a explicat antrenorul Mirel Seişanu.

Cantonamentul din localitatea Santa Cruz (Tenerife) s-a încheiat cu un semimaraton la Madrid, însă Paula Todoran a fost nevoită să abandoneze cursa după 16 kilometri, acuzând noi dureri la tendonul lui Ahile. Ea s-a pregătit în Santa Cruz doar pe porţiuni plate, iar traseul de la Madrid a fost foarte greu, doar cu deal şi vale, a mai afirmat antrenorul sportivei.

Chiar dacă nu se pune problema unei rupturi, atleta de la CSM Zalău şi-a făcut aseară un nou control medical, pentru a vedea cu exactitate cât de gravă este accidentarea.

Dacă totul va decurge normal în continuare, Paula Todoran va luat startul la finalul săptămânii viitoare la Maratonul de la Viena.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »