Pas important spre Europa

Magazin Salajean 23 martie 2009 0

Pas important spre Europa

Voleibalistii de la Remat Zalau au obtinut sambata dupa-amiaza prima victorie din cele doua de care are nevoie pentru a se califica in cupele europene

VCM Remat Zalau – Explorari Baia Mare 3 – 0 (20, 21, 23)

Chiar daca victoria de sambata a fost cu acelasi scor ca si in partida din retur, 3 – 0, meciul a fost mult mai disputat, si aceasta numai din cauza orgoliilor dintre cele doua cluburi. La fel ca in partida din retur, gruparea maramureseana a fost incurajata pe parcursul meciului si de un grup de suporteri veniti de la Baia Mare, care au fost insa acoperiti de cele mai multe ori de aplauzele suporterilor zalauani, care au umplut din nou sala. Dupa un inceput de meci in forta pentru ambele echipe, voleibalistii zalauanii au inceput sa se desprinda odata cu apropierea primului timp tehnic de odihna, scorul devenind 8 – 4. Acestia si-au pastrat avansul de patru puncte pana aproape de al doilea time-out tehnic, cand si-au majorat avantajul, scorul devenind 16 – 9.

Diferenta a devenit chiar opt puncte la un moment dat (18 – 10), insa, spre finalul setului, oaspetii s-au apropiat la cinci puncte, diferenta la care au si pierdut setul. In setul al doilea s-a mers cap la cap pana la scorul de 5 – 5, cand zalauanii s-au desprins, iar la primul timp tehnic de odihna aveau un avans de doua puncte (8 – 6). Remat si-a marit avantajul la patru puncte (11 – 7), insa diferenta de la al doilea timp tehnic a fost tot de doua puncte (16 – 14). Gontariu si compania s-au distantat din nou la patru puncte (21 – 17), insa baimarenii au castigat doua puncte consecutive si s-au apropiat din nou la doar doua puncte. Diferenta de la final avea sa fie insa tot de patru puncte (25 – 21). Setul trei a fost cel mai disputat al meciului. Cei care au inceput mai bine au fost oaspetii, reusind sa conduca cu 2 – 0, Remat a revenit insa repede in joc, facand trei puncte consecutive. Egalitatea s-a restabilit la cinci, dupa care Explorari Baia Mare a trecut din nou in avantaj, avand un avans de doua puncte (8 – 6) la primul timp tehnic de odihna al setului. Zalaul a restabilit egalitatea la opt, dupa care a facut doua puncte consecutive pe serviciul lui Dacovic. Oaspetii nu au cedat prea usor, restabilind egalitatea la 21 si reusind chiar sa conduca (21 – 22). Remat a egalat la 22, dupa care a facut doua puncte consecutive care au dus scoul la 24 – 22. Baimarenii au redus din diferenta, insa, la 24 – 23, pe serviciul oaspetilor, voleibalistii zalauani au atacat perfect si au obtinut punctul cu numarul 25, care le-a adus victoria setului trei si, totodata a meciului. A fost un meci in care tensiunea a depasit probabil in unele momente limitele normale. Baietii si-au facut insa bine treaba si au obtinut o victorie foarte mare. Privim increzatori si meciul de la Baia Mare, pe care sper sa-l castigam chiar daca va fi mult mai greu decat la Zalau. Sper insa ca si noi sa avem la Baia Mare suporteri din Zalau, asa cum au avut azi (n.r. sambata) si cei de la Baia Mare la Zalau, a afirmat la scurt timp dupa terminarea meciului antrenorul secund, Aurel Vlaicu.

Cea de-a doua partida din cele trei programate va avea loc miercuri, la Baia Mare. O victorie si in meciul de la Baia Mare, le-ar asigura voleibalistilor zalauani participarea in cupele europene. In cazul unei infrangeri, meciul decisiv va avea loc sambata, la Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »