Otto Dembrovski a locuit cinci ani la Zalau

Magazin Salajean 10 noiembrie 2009 0

Otto Dembrovski a locuit cinci ani la Zalau

Fosta glorie a echipei UTA Arad din anii 70 a avut tangenta si cu Zalaul, familia acestuia stabilindu-se in orasul de la poalele Mesesului intre anii 1944 – 1949. Dembrovski s-a stins din viata joi dupa-amiaza, la varsta de 67 de ani.

Otto Dembrovski s-a nascut in Ungaria, in 18 august 1942, parintii sai fiind de origine germana. Tatal sau lucrase inainte la fabrica de sticla din Turda, insa dupa inchiderea fabricii in anul 1938 nu gasise de lucru decat in tara vecina. Familia viitorului fotbalist nu a locuit decat sase ani in Ungaria, fiindca in 1944, cand fosta legenda a fotbalului aradean avea doar doi ani, a revenit in Romania, stabilindu-se tocmai la Zalau.

Dembrovski a locuit impreuna cu parintii sai timp de cinci ani in orasul de la poalele Mesesului, dupa care, in anul 1949 s-a mutat la Tarnaveni. Fotbalul de performanta l-a inceput la Chimica Tarnaveni in 1956, iar in 1961 s-a transferat la Soimii Sibiu. Trei ani mai tarziu avea sa fie incorporat la ASA Targu Mures, iar dupa incheierea stagiului militar, in 1965, s-a transferat la Vagonul Arad, in Divizia B. In iarna anului 1970, la solicitarea lui Nicolae Dumitrescu, a fost transferat la UTA, unde a avut un retur de exceptie, inscriind 15 goluri in doar 12 etape si clasandu-se pe locul doi in clasamentul golgeterilor, dupa Ion Oblemenco, care avea 19 goluri. A fost anul in care UTA a cucerit ultimul sau titlu de campioana nationala. Otto Dembrovski a fost titular in meciurile cu Feyenoord Rotterdam, alaturi de Gornea, Bir

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »