Opt medalii mondiale pentru sportivii de la CS Dani-San Zalău.

Istanbulul a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Mondial de Karate-Do, versiunea WSF, eveniment ce a adunat aproximativ 1.500 de sportivi reprezentând 34 de naţiuni. La „Mondialul” din Turcia a fost prezentă şi o delegaţie a Clubului Sportiv Dani-San Zalău alcătuită din cinci sportivi, aceştia întorcându-se acasă cu opt medalii.
Andrei Creţ a fost medaliat cu aur în proba de kumite shobu sanbon, iar Andrei Chiş a devenit campion mondial la kumite echipe. Darius Goron a cucerit argintul mondial la cadeţi, în proba de kumite echipe, iar la veterani, Adrian Creţ a devenit vicecampion mondial la kata individual. Darius Goron a fost medaliat şi cu bronz la kata individual, medalie ce a mai fost obţinută de Andrei Chiş la kumite individual shobu ippon şi Mihail Chiş la kumite individual shobu ippon.
„La o asemena competiţie, sportivii au de luptat în mai multe probe pe parcursul unei zile. În cazul de faţă, minicdeţii şi cadeţii au luptat pe parcursul a două zile, iar în unele momente, nervii au fost întinşi la maximum atât pentru ei, ca sportivi, cât şi pentru mine, ca antrenor. Cu toate că oboseala şi-a spus cuvântul, mă bucur că sportivii mei au trecut cu bine acest eveniment major, depăşindu-şi propriile limite. Este o încununare a eforturilor făcute în dojo. Statistic, România deţine locul doi pe naţiuni ca număr de medalii obţinute”, a declarat antrenorul CS Dani-San Zalău, Dan Chiş.

Leave a Comment