Opt karateka zălăuani, calificaţi la finala Campionatului Naţional

Magazin Salajean 1 martie 2011 0

Opt karateka zălăuani, calificaţi la finala Campionatului Naţional

La finalul săptămânii trecute a avut loc la Hunedoara faza zonală a Campionatului Naţional de karate tradiţional, competiţie la care Zalăul a fost reprezentat de două cluburi: CS Terrakid Zalău şi CS Porolissum Zalău. De la clubul reprezentat de Remus Cliţan au fost prezenţi şase sportivi, în timp ce clubul condus de Dorin Crecan a avut doi reprezentanţi. Toţi au avut o comportare bună, obţinând calificarea în finala programată în 15 – 16 aprilie, la Iaşi.

De la CS Terrakid Zalău, Iulia Cliţan s-a clasat pe primul loc la kata individual, în timp ce Mădălina Pocol a ocupat poziţia a IV-a. Marc Crecan s-a situat pe locul cinci, iar Laszlo Kengyel a terminat pe poziţia a IX-a.

La fuku-go, Marc Crecan a terminat pe primul loc, Mădălina Pocol s-a clasat pe poziţia a III-a, în timp ce Iulia Cliţan a ocupat locul patru. Fraţii Păuşan, Sergiu şi Septimiu s-au clasat pe poziţia a VII-a, respectiv pe poziţia a IX-a.

Pe primul loc la kumite s-au clasat Mădălina Pocol şi Marc Crecan, în timp ce Iulia Cliţan şi Laszlo Kengyel au ocupat locul trei. La fel ca în proba de fuku-go, însă de această dată au făcut schimb de locuri, Septimiu Păuşan şi Sergiu Păuşan au ocupat locul şapte, respectiv locul nouă.

Iulia Cliţan şi Crecan Marc s-au clasat pe locul trei la enbu-mixt, în timp ce echipa formată din Marc Crecan, Laszlo Kengyel şi Septimiu Păuşan a ocupat locul doi la kumite echipe.

Călin Marincaş nu a putut concura la zonă din cauza unei accidentări mai vechi la braţ.

CS Porolissum Zalău a fost reprezentat de Andreea Zaharia şi Vasile Bota, cei doi fiind la prima competiţie. Aceştia au concurat la o singură categorie, enbu-mixt, unde au ocupat poziţia a II-a. Antrenorul Dorin Crecan ne-a declarat că ambii sunt copii de excepţie şi le prevede un viitor frumos în acest sport. Antrenamentele Clubului Sportiv Porolissum Zalău se desfăşoară la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Simion Bărnuţiu, de luni până joi, între orele 18 – 19

Competiţia de la Hunedoara a fost supervizată de preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Fudokan, Ionel Bara şi de preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, Dan Stuparu.

La faza zonală de la Hunedoara au fost prezenţi 67 de sportivi, de la zece cluburi din Arad, Cluj, Zalău, Deva, Hunedoara şi Oradea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »