Onicas, Barjac si Unimatan, in pregatire in Antalya

Magazin Salajean 22 ianuarie 2008 0

Onicas, Barjac si Unimatan, in pregatire in Antalya

La fel ca anul trecut, mai multi arbitri divizionari din Romania vor participa si in acest an la un stagiu de pregatire in Antalya. Perioada de cantonament din tara vecina va avea loc in februarie. Daca anul trecut Salajul a fost reprezentat de Ioan Onicas, Gabriel Barjac si Horia Abrudan, locul ultimului arbitru va fi luat in acest an de Paul Unimatan. Acesta se afla in lotul de perspectiva A. Si Horia Abrudan va pleca in Antalya, insa el va reprezenta de aceasta data judetul Bacau, unde s-a transferat din vara anului trecut. Asistentul Ioan Onicas ne-a precizat ca, in acea saptamana de pregatire, arbitrii vor face atat pregatire fizica, cat si teoretica, iar la finalul stagiului vor sustine cateva teste de verificare. Pana anul trecut, consfatuirea de iarna avea loc in tara, insa am hotarat de comun acord ca in Antalya conditiile sunt mai bune in aceasta perioada a anului, mai ales ca acolo temperatura este mult mai ridicata decat la noi. Costul acestui stagiu este de 630 de euro pentru fiecare participant, iar arbitrii din lotul A plati jumate din suma.

Barjac, nasul lui Abrudan

Plecat in vara anului trecut la Bacau, fostul arbitru salajean, Horia Abrudan, a renuntat la burlacie la finalul saptamanii trecute. El s-a casatorit sambata la Hotel Rimini din Cluj-Napoca, aleasa sa fiind de origine bacauana. Nasul sau a fost Gabriel Barjac, relatia dintre cei doi fiind una foarte buna de pe vremea cand erau colegi la CJA Salaj. De la nunta nu au lipsit nici oamenii din lumea arbitrajului salajean, fiind prezenti Ioan Onicas, Paul Unimatan, Gavril Barjac si presedintele AJF Salaj, Dan Costin. Abrudan face parte acum din lotul arbitrilor bacauani si urmeaza sa se stabileasca la Bacau.

Restructurari in lotul A

La finalul saptamanii trecute a avut loc la Braila o sedinta a Comisiei Centrale a Arbitrilor, in cadrul careia s-a discutat si despre restucturarile care urmeaza sa aiba loc in aceasta vara in lotul A. Acesta va fi compus din vara din cel mult 20 de centrali, insa Ioan Onicas ne-a precizat ca, vor avea loc restructurari si in lotul arbitrilor asistenti, cu siguranta FIFA va investi fonduri foarte mari pentru instruirea arbitrilor, si fiecare tara va trebui sa faca aceasta selectie. Se intentioneaza ca numarul arbitrilor sa fie proportional cu numarul echipelor din Liga I.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »