Oltenii i-au pus probleme serioase campioanei

Magazin Salajean 29 noiembrie 2010 0

Oltenii i-au pus probleme serioase campioanei

SCMU Craiova – CS Remat Zalau 2 – 3 (31, -17, -17, 22, -12)

Remat Zalau: Geiger, Margarido, Nemeth, Afloarei, Laza, Ciortea si Feher – libero. A mai evoluat: Andrei Stoian. Antrenor: Ovidiu Macarie

Dupa sapte etape in care a castigat 21 de seturi si a pierdut doar doua, campioana Romaniei a fost sambata la un pas de primul esec in actualul sezon al Diviziei A1 la volei masculin. Obositi probabil dupa deplasarea din Germania, jucatorii pregatiti de Ovidiu Macarie au fost surprinsi de craioveni, care au castigat primul set in prelungiri, cu scorul de 33 – 31. Au urmat apoi doua seturi castigate fara mari probleme de Remat Zalau, dupa care Craiova, in lotul careia s-au aflat si zalauanii Briscan si Pop, a restabilit egalitatea la doi. Si tie-break-ul a fost echilibrat pana la scorul de 10 – 10, dupa care zalauanii s-au desprins decisiv si au castigat setul cu scorul de 15 – 12.

In primul set, scorul a fost extrem de strans. Gazdele aveau avantaj minim la primul time-out tehnic (8 – 7), dupa care rolurile s-au inversat la al doilea (15 – 16). S-a mers apoi cap la cap pana la 31 – 31, dupa care craiovenii au castigat doua mingi consecutive si, totodata, primul set.

Urmatoarele doua seturi au avut acelasi deznodamant, campioana impunandu-se cu scorul de 25 – 17 in ambele seturi. Insa, atat in actul doi, cat si in actul trei, Zalaul a reusit sa se desprinda abia in a doua jumatate a seturilor.

Craiovenii au revenit in setul patru, pe care l-au castigat la 22, dupa ce Rematul a avut un avans de doua puncte la primul time-out tehnic (6 – 8), iar la al doilea situatia s-a schimbat, avantajul de doua puncte apartinandu-le gazdelor (16 – 14).

A urmat tie-break-ul, in care s-a mers cap la cap pana la scorul de 10 – 10, dupa care Rematul s-a desprins decisiv, castigand setul cu 15 – 12 si, totodata, meciul.

Formatia zalauana ramane astfel pe primul loc in clasament, insa nu mai are maxim de puncte, acumuland doar doua in meciul de la Craiova.

Pentru Remat Zalau urmeaza trei meciuri consecutive pe teren propriu, doua in campionat si unul in Champions League. Primul va avea loc sambata, in fata celor de la SCM Suceava, dupa care va urma duelul din Liga Campionilor, cu italienii de la Trentino BetClic, apoi derby-ul campionatului intern, cu Tomis Constanta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »