Olanda si Spania se vor intalni in finala Cupei Mondiale

Magazin Salajean 9 iulie 2010 0

Olanda si Spania se vor intalni in finala Cupei MondialeReprezentativele Olandei si Spaniei se vor intalni in finala Cupei Mondiale duminica, de la ora 21.30, pe stadionul Soccer City din Johannesburg. Olanda a invins Uruguay, scor 3-2, reusind calificarea in finala pentru a treia oara in istoria sa. Spania, campioana europeana en-titre, a trecut de Germania, scor 1-0, calificandu-se pentru prima oara in finala Cupei Mondiale. Uruguay si Germania se vor intalni in finala mica, sambata, la Port Elizabeth, de la ora 21.30.

Prima finala dupa 32 de ani intre echipe care n-au castigat trofeul

Finala dintre Olanda si Spania este prima dupa 32 de ani care se disputa intre echipe care n-au mai castigat trofeul pana acum, ultima data cand acest lucru s-a intamplat fiind la editia din 1978, cand Argentina si Olanda si-au disputat trofeul.

Spania este la prima participare intr-o finala de Cupa Mondiala in timp ce Olanda, desi a mai ajuns in ultimul act de doua ori, in 1974 si 1978, a pierdut de fiecare data.

Dupa editia din Argentina, din 1978, cand tara gazda a castigat finala disputata cu Olanda, competitia din Africa de Sud este prima care reuneste la startul ultimului act doua echipe care pot castiga in premiera trofeul.

In 1978, ambele finaliste mai aveau o prezenta in ultimul act al competitiei, Olanda in 1974 iar Argentina in 1930, dar niciuna dintre ele nu reusise pana atunci sa castige trofeul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »