Oina ca stare de spirit in Dragu

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

Oina ca stare de spirit in Dragu

Inceputurile oinei in Dragu stim cu certitudine cand s-au produs: atunci cand domnul profesor Zah Teodor a venit ca profesor in Dragu, adica in anul 1972. Ce nu stim este, cat oina va dainui pe aceste meleaguri? Ne intrebam retoric pentru ca, asa cum sambata, 1 Mai 2010, au decurs evenimentele sportive, in cadrul celei de a V-a editii a Cupei Dragos Voda la oina, drajenii si oaspetii lor, mari iubitori ai jocului de oina, au lasat sa se inteleaga ca sloganul competitiei ,,Veniti alaturi de noi sa facem din oina sportul tuturor, l-au luat in serios si l-au aplicat cu entuziasm.

Sambata dimineata, cand ultimele pregatiri se incheiau si roua se ridica de pe gazonul terenului de oina din Parcul Castanilor, situat in centrul comunei Dragu, au inceput sa apara oinistii din Dragu, apoi cei din Raciu-Mures si, fara a se lasa asteptati au aparut si vajnicii maramureseni din Coruia.

Sedinta tehnica s-a desfasurat in mod operativ astfel incat la final s-au validat echipele si jucatorii inscrisi in competitie. Astfel s-au stabilit echipele cu drept de participare: Sectiunea Juniori: 1. Comlodul Riciu; 2. Speranta Scoala Gimnaziala Dragu; 3. Drum Nou Dragu.

Sistemul de joc tip ,,fiecare cu fiecare, castigatoare este echipa care acumuleaza cele mai multe puncte. Sectiunea Seniori: 1. Comlodul Riciu; 2. Drum Nou Dragu; 3. Dinamic Coruia; 4. Drum Nou Dragu-Veterani.

Sistemul de joc tip eliminatoriu cu finala si finala mica.

La ora 10,30 debuteaza competitia prin deschiderea festiva in cadrul careia se anunta programul, obiectivele competitiei, se prezinta echipele participante si comitetul de organizare astfel incat la 10,45 debuteaza primul meci de juniori intre Speranta Dragu si Comlodul Riciu. Echipa Speranta Dragu, este echipa de juniori a Scolii Gimnaziale Dragu, si este compusa din elevi din clasele V-VIII, participanti la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar la faza de Zona

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »