O nouă ediție a ‘Cupei Meseş’ la automobilism-viteză

Un număr de 28 de piloţi au participat, sâmbătă, la etapa a 2-a a Campionatului Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan 2018, ‘Cupa Meseş’, competiţie desfăşurată în apropierea Zalăului, pe ruta Treznea – vârful Meseşului.
Aceasta a fost cea de a şasea ediţie a cursei de viteză de pe Meseş, competiţie întreruptă peste 20 de ani şi reluată, acum cinci ani, în organizarea Sucursalei Sălaj din cadrul Automobil Club Român, Clubului Sportiv Auto Karting Rider’s Satu Mare şi Primăriei Treznea, cu susţinerea Consiliului Judeţean Sălaj.
Traseul a avut o lungime de 2,8 km, cu o diferenţă de nivel de 150 m şi s-a adresat atât piloţilor avansaţi, cât şi debutanţilor, în competiţie înscriindu-se 28 de participanţi, pe diferite clase, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.
Printre cei înscrişi s-au numărat pasionaţi de automobilism din Sălaj, alături de piloţi din Cluj, Hunedoara, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi o maşină din Chişinău.
Cel mai bun timp, ca medie a manşelor disputate, respectiv 1:31,35 a fost obţinut de Beko Istvan, din Cluj-Napoca, cu un Subaru Impreza, urmat de Veress Istvan, din Baia Mare, cu un Opel Manta (01:36,69) şi Cornea Bogdan, din Cluj-Napoca, cu un Subaru Impreza.

A. M.

Leave a Comment