O echipă din judeţul Harghita a câştigat Olimpiada Ţărănească de la Pericei

Eveniment inedit organizat la finalul săptămânii trecute, pe terenul se sport din comuna Pericei, cu ocazia celei de-a XX-a ediţii a „Festivalului Cepei”. Un eveniment de acest gen a fost organizat şi în 2011, dar a fost intitulat „Green Fest”, astfel că Olimpiada Ţărănească s-a aflat în acest an la prima ediţie.
Probele de concurs au constat în jocuri practicate în trecut de tinerii din mediul rural, care par să „reînvie” astăzi, odată cu desfăşurarea lor în cadrul diferitelor evenimente organizate în România.
În deschiderea festivalului, primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, a precizat că scopul organizării unui astfel de eveniment este acela de a le oferii tinerilor de astăzi prilejul de a cunoaşte jocurile practicate în trecut la ţară.
Pe lângă participanţii din Pericei a fost invitată şi o echipă din localitatea Siculeni (judeţul Harghita), comună înfrâţită cu Periceiul.
Adunat şi cărat de fân, alergare în scară, căratul apei în roabă, cărat saci cu grâu, crăpat de lemne, sfărmat mălai, cărat femei cu roaba, cărat şi rostogolit baloţi de paie, aruncare cu cizme de cauciuc, alergare în sac şi tăiat lemne cu joagărul au fost probele de concurs, cele mai atractive fiind căratul apei în roabă, dar şi proba în care femeile s-au încumetat să care bărbaţii în roabă.
La finalul unei competiţii extrem de atractive, locul I i-a revenit echipei din Siculeni, iar pe următoarele trei poziţii s-au clasat trei echipe locale: Lazadok, Belak şi Torpedok.

Leave a Comment