Număr redus de participanţi la Crosul Rotary

Ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie, Crosul Rotary a adunat la start un număr de participanţi mai mic decât şi-ar fi dorit organizatorii. Recordul de participanţi a fost stabilit în 2010, 1082 de participanţi, iar în acest an, numărul de participanţi a fost puţin mai mare 500. Practic, în acest an a fost cel mai redus număr de participanţi, Gheorghe Tadici, iniţiatorul acestui eveniment, considerând că o parte din vină o au şi profesorii de sport din şcoli şi licee.
„Ne bucurăm că putem să facem ceva pentru copiii din Zalău, cel puţin din punctul meu de vedere ca iniţiator. O să organizăm şi în anii următori acest cros. Din păcate, numărul copiilor care participă la mişcare se reduce de la an la an. Dacă acum doi ani aveam 1082 de copii, acum au venit puţin peste 500. Mi se pare puţin ca număr, având în vedere că este vorba de toate şcolile din oraş. Aici este vorba şi de organizarea din şcoli, de cei care predau orele de sport. Chiar dacă se vor supăra pe mine, la două, trei acţiuni de masă, câte se organizează pe parcursul unui an, ar trebui să aibă o mai mare preocupare, pentru a putea scoate copiii din sedentarism, să nu devină obezi. Să-i scoatem din cluburi, de prin baruri şi chiar de la calculator. Clubul Rotary merită toate felicitările pentru toate eforturile care se fac şi le mulţumim profesorilor prezenţi, care au contribuit la organizare, Primăriei şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Să sperăm că la viitoare ediţie, care va avea loc în luna mai a anului viitor, să avem din nou peste 1000 de participanţi. Felicit toţi copiii care au participat şi pe părinţii acestora”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Întrebat dacă nu ar avea impact organizarea unui astfel de cros şi în celelalte oraşe ale judeţului, chiar şi în comunele mai importante, antrenorul Gheorghe Tadici a precizat: „Ne-am gândit să organizăm un singur cros la nivel de judeţ, dar, pe viitor, să punem la dispoziţie câteva autocare pe câte un anumit traseu şi pentru copiii din afara Zalăului. Dorim însă, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean, să organizăm o cupă de toamnă la atletism şi handbal, care cred că va lua fiinţă chiar de la anul. Sper ca acţiunea să fie cuprinsă în bugetul de anul viitor”.
La fel ca la ediţiile anterioare, crosul a fost organizat şi în acest an la cinci categorii de vârstă atât pentru fete, cât şi pentru băieţi: clasele V – VI, clasele VII – VIII şi clasele IX – XII, open (peste 20 de ani), dar şi pentru sportivii legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi Clubul Sportiv Municipal Zalău.
Nici de această dată nu au lipsit componentele echipei HC Zalău, dar nici celelalte persoane din cadrul clubului, în frunte cu secretarul Gheorghe Sînă care, luna trecută a împlinit vârsta de 59 de ani.
Toţi participanţii au primit la finalul crosului câte un tricou din partea Clubului Rotary, iar ocupanţii primelor trei locuri la fiecare categorie au intrat şi în posesia unui trening.

2 Thoughts to “Număr redus de participanţi la Crosul Rotary”

  1. Anonim

    pai maria sa asta vrut, sustinut de alta marie-t. marc- sa-si etaleze „valorile” handbalistice la un cros de rei lulele !

  2. @anonim

    De trei lulele dar il organizeaza an de an si nu e usor . Dar voi care nu faceti cat o ceapa degerata ce stiti altceva decat sa va bagati in seama criticand ? Non valorile se agita si sunt invidioase rau chiar si pe propria prostie ..Asadar ….

Leave a Comment