Număr record de echipe la Memorialul „Radu Gog”

Ediţia a XI-a a „Memorialului Radu Gog” va aduna la start 18 echipe, fiind cel mai mare număr de participante din cei 11 ani

„Memorialul Radu Gog” a ajuns în acest an la ediţia a XI-a, la care vor participa nu mai puţin de 18 echipe, dintre care 12 se vor duela la categoria open, iar şase, la old-boys. Comisia Judeţeană de Arbitri este organizatoarea acestui eveniment desfăşurat în memoria fostului arbitru de fotbal, iar competiţia va avea loc sâmbătă şi duminică în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.
Cele 12 echipe participante la categoria open au fost împărţite în patru grupe a câte trei echipe: Grupa A – Sportul Sălăjean Dinamo, Bavaria Gold, Unirea Hereclean; Grupa B – Tenaris, Grup Cristal România, Dia Guard Divino; Grupa C – AS Cavalerii, Euro Dezmembrări, Viper Electro Cris; Grupa D – Trans Oşanu, Fan Courier şi Terra Kid.
Echipele participante la categoria old-boys au fost împărţite în două grupe: Grupa A – Ady Com, AS Onix, Minerul Sărmăşag; Grupa B – Trans Oşanu, Euro Dezmembrări şi Lexus.
Startul întrecerii se va da sâmbătă, la ora 9, când este programată partida dintre Sportul Sălăjean Dinamo şi Bavaria Gold, ultimul meci al zilei fiind programat la ora 20:20, între Euro Dezmembrări şi Lexus.
Competiţia va continua duminică cu fazele finale, primul meci fiind programat la ora 8, când se vor întâlni ocupantele locurilor trei din grupele A şi C. Finala mică la categoria old-boys este programată la ora 17:20, iar finala mare, la ora 18:40. Între cele două partide va avea loc finala mică la categoria open, iar finala mare este programată la ora 20. Înaintea finalei va avea loc extragerea biletelor pentru tombolă şi prezentarea câştigătorilor pentru tricourile scoase la licitaţie.
Reamintim că premiul special din cadrul tombolei este un tricou de la echipa naţională al ex-stelistului, Lucian Sânmărtean.
Durata unui meci va de 36 de minute, două reprize a câte 18 minute, urmând ca în cazul unui rezultat de egalitate să se execute câte trei lovituri de departajare pentru a putea fistabilită câştigătoarea. Atât la festivitatea de premiere, cât şi la cele două finale şi-a anunţat prezenţa şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.
Lovitura de începere la una dintre cele două finale va fi executată de Raluca Gog, fiica cea mică a fostului arbitru, care s-a născut după decesul tatălui său.
Radu Gog s-a născut în 19 iunie 1978, a fost absolvent al Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai”, al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (anul 2000) şi al Masteratului în Relaţii Internaţionale (anul 2002). Era înscris la cursurile de doctorat în integrarea României în Europa.
Ca arbitru, şi-a început activitatea ca stagiar în 1995, iar un an mai târziu a obţinut categoria a II-a. În 1999 a trecut cu brio examenul pentru categoria I, iar din 2000 a făcut parte din lotul arbitrilor divizionari. A arbitrat peste 300 de partide de fotbal, dintre care 40 în Divizia C. S-a remarcat pe plan profesional, dar şi sportiv, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi arbitri din cadrul Comisiei Judeţene a Arbitrilor Sălaj. Vârsta şi calităţile sale îl recomandau ca pe un adevărat arbitru de perspectivă.
Din păcate, toate visurile i s-au năruit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2003, când a fost victima unui tragic accident de circulaţie petrecut în localitatea Ciumărna.

Leave a Comment