„Nu vom renunţa la reconstrucţia echipei naţionale pentru un rezultat bun la Europene”

Prima acţiune a echipei naţionale feminine de handbal a României de la instalarea noii conduceri tehnice s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie – 7 octombrie, fiind finalizată cu Trofeul Carpaţi, turneu câştigat de naţionala antrenată de Gheorghe Tadici.
Au fost convocate 32 de jucătoare, împărţite în două echipe, lotul A, condus de Gheorghe Tadici şi lotul B, pregătit de Florin Pera şi Bogdan Burcea, printre handbalistele convocate la naţionala României fiind şi trei jucătoare de la HC Zalău: portarul Mihaela Mureşan şi jucătoarele de câmp Crina Pintea şi Roxana Varga.
Selecţionerul Gheorghe Tadici consideră că a fost o acţiune reuşită, chiar dacă evoluţia anumitor jucătoare convocate nu s-au ridicat la nivelul cerut de acesta. „Acţiunea echipei naţionale a fost una reuşită. Am convocat 32 de jucătoare, dar au lipsit trei dintre cele convocate iniţial şi, ulterior, am convocat altele. Lotul acesta lărgit mi-a dat anumite răspunsuri vis-a-vis de nişte jucătoare, unele care au potenţial şi au confirmat, altele care încă nu sunt la nivelul cerut la echipa naţională pentru competiţiile oficiale care urmează. Am reuşit să facem şapte jocuri bune: două cu Oltchim, două cu Olanda şi cele de la Trofeul Carpaţi. Mai sunt jucătoare care vor fi luate în calcul, cum ar fi Cristina Neagu. Ea îşi doreşte să revină la echipa naţională cât mai curând. Ar mai fi Vizitiu, Ţăcălie, Burghel, la anul şi Ciuciulete, dar şi alte jucătoare care, dintr-un motiv sau altul, în acest moment sunt indisponibile”, ne-a declarat selecţionerul Tadici.
Următoarea acţiune a lotului naţional este programată să înceapă în data de 20 noiembrie, urmând a fi finalizată cu ediţia din aceast an a Campionatului European din Serbia, programat în perioada 4 – 17 decembrie. „Campionatul European este o competiţie puternică şi importantă, dar noi nu vom renunţa la reconstrucţia echipei pentru a obţine un rezultat bun. Ne-ar costa mai târziu, la Campionatul Mondial din 2015, atunci când ar trebui să rezolvăm problema calificării la Jocurile Olimpice”, consideră Gheorghe Tadici.
Timp de trei zile de la data reunirii lotului, România se va pregăti la Băile Felix, urmând ca în 24 şi 25 noiembrie, „tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici să susţină două jocuri de verificare în Germania, în compania reprezentativei ţării gazdă. În perioada 26 – 30 octombrie, pregătirea va continua la Arad, urmând ca în 30 noiembrie, naţionala ţării noastre să susţină ultimul amical dinaintea Campionatului European, în Serbia, împotriva reprezentativei ţării gazdă. Partida amicală va avea loc la Karlovac, după care, „tricolorele” se vor deplasa la Vrsac, unde, în 4 decembrie va debuta Campionatul European, România urmând să întâlnească cel mai greu adversar din grupă, Rusia.

Leave a Comment