Norocul a fost de partea lor

Magazin Salajean 31 martie 2009 0

Norocul a fost de partea lor

14 dintre pugilistele de la CSM Armatura Zalau prezente la Campionatele Nationale de la Campulung Muscel au fost medaliate la finalul competitiei, insa zece dintre acestea au avut asigurate medaliile de bronz, si chiar de argint, inainte de a intra in ring

Clubul Sportiv Municipal Armatura Zalau a fost reprezentat de 19 pugiliste la Campionatele Nationale de box, desfasurate saptamana trecuta la Campulung Muscel. Au participat 157 de sportive, la categoriile junioare, tineret si senioare. Dintre cele 19 pugiliste zalauance, una este pregatita de antrenorul Ioan Dragos, iar 18 de Ioan Popa. Avand in vedere ca numarul participantelor nu a fost foarte mare si participantele pe categorie au fost putine, nu mai putin de zece dintre pugilistele zalauance au avut norocul de a se trezi la gat cu medalia de bronz, si chiar de argint, inca din startul competitiei. La final, delegatia zalauana s-a intors acasa cu un numar de 14 medalii, dintre care una de aur, cinci de argint si opt de bronz. La junioare s-au castigat doua medalii de argint si trei de bronz, la tineret una de aur, una de argint si doua de bronz, iar la senioare doua de argint si doua de bronz. Iulia Holhos (cat. 54 kg), antrenata de Ioan Dragos, a intrat direct in semifinale, unde a fost invinsa de Anca Branaru, de la Campulung Muscel, ramanand astfel cu medalia de bronz. Madalina Sabau (cat. 63 kg) a trecut in semifinala de Ruxandra Artezeanu (CS Craiova), dar a pierdut in finala, in fata bistritencei Ioana Baciu. La categoria 66 de kilograme, Lucica Coste a ramas cu medalia de bronz dupa ce a pierdut in primul meci, cel din semifinale, in fata pugilistei Raluca Boieru (CS Campulung Muscel). Tot cu bronzul a ramas si Adelina Papita, care a pierdut la puncte in semifinale in fata pugilistei Ileana Gheorghesi (CSM Botosani). Campiona nationala din 2007, Roxana Raviczki (cat. 75 kg), s-a calificat direct in finala, unde a pierdut in fata pugilistei Laura Stoica (CS Campulung Muscel). Insa, antrenorul Ioan Popa ne-a declarat ca toti cei prezenti in sala, chiar si antrenorul advers a fost de parere ca decizia arbitrilor a fost total eronata. Tot la junioare, Florina Abrudan (cat. 80 kg) a participat pentru prima data la un Campionat National, pierzand in semifinale, in fata baimarencei Larisa Roman, care a devenit campioana nationala. La tineret, Ancuta Salajan (cat. 48 kg) a pierdut la puncte in semifinala, in fata aradencei Ioana Dolca, componenta a lotului national. Tot in primul meci, cel din semifinale, a fost invinsa si Vadas Hainalka (cat. 60 kg), de catre o pugilista de la ALRO Slatina, Larisa Stanciu, care a devenit campiona nationala.

Singura medalie de aur la aceste nationale a fost castigata de Mihaela Pausan (cat. 80 kg). Pugilista zalauanca s-a calificat direct in finala, unde a dispus prin abandon in prima repriza de Diana Ispate (CSM Tulcea). Si Ioana Stevar (cat. +80 kg) s-a calificat direct in finala, insa ea a pierdut prin abandon in fata sportivei Geanina Nicolae. Dupa ce a ratat medalia in anii anteriori atat la junioare, cat si la senioare, Sorana Salajan (cat. 51kg) a castigat medalia de argint la senioare, dupa ce a invins-o in preliminarii pe Raluca Dinescu (Steaua Bucuresti), iar in semifinale pe Ionela Martin (Dacia Mioveni). In finala, pugilista zalauanca a pierdut in fata sportivei Diana Timofte, campioana nationala pentru a zecea oara consecutiv, care s-a aflat la ultima participare la un Campionat National. Tot la senioare, Sabina Papita (cat. 54 kg) a invins-o in semifinala, prin abandon in repriza a II-a, pe pitesteanca Andreea Geana, insa a pierdut in finala in fata sportivei Denisa Amza, din Targu Jiu. Din cauza unor probleme de sanatate, Nagy Edith (cat. 57 kg) a pierdut prin abandon, in semifinale, in fata pugilistei Alexandra Berechet, una dintre cele mai valoroase pugiliste din Romania. La categoria 64 de kilograme, Elekes Kinga a ramas cu medalia de bronz, dupa ce a fost invinsa in semifinala, de o sportiva din Iasi, Andreea Rotaru. Consider ca se putea obtine mai mult la aceste Campionate Nationale. Va trebui sa ne adaptam noului regulament si noilor cerinte, a declarat Ioan Popa, care a mai spus ca sportivele sale ar fi castigat cu sigurnata inca doua medalii daca modul de punctare nu s-ar fi modificat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »