„Naţionalele” de karate kyokushin, o reuşită pentru sportivii de la CS Vidalis Zalău

Clubul Sportiv Vidalis Zalău a participat cu şase sportivi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Kyokushin rezervat seniorilor şi juniorilor, desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Târgu Mureş. Competiţia a fost organizată de Federaţia Română de Karate Kyokushin şi clubul Tiger Târgu Mureş.
La concurs au participat sportivi din toate zonele ţării, iar concursul s-a organizat pe două categorii valorice (A şi B) atât la seniori, cât şi la juniori. Categoriile de valoare sunt date în funcţie de sistemul full contact de luptă specific karate-ului kyokushin, unde pot să apară accidentări grave în cazul unei lupte disproporţionate din punct de vedere valoric, protecţia sportivilor fiind foarte importantă.
Cirstian Bolduţ, care este şi antrenorul clubului, Vlăduţ Ilieş, Szilard Tătar, Alex Bodian, Rudolf Pal şi Olimpiu Cheşeli sunt cei şase sălăjeni care au reprezentat CS Vidalis Zalău la Naţionalele de la Târgu Mureş.
Cristian Bolduţ a obţinut şi de această dată un rezultat deosebit, devenind, din nou, campion naţional la seniori. Campionatul Naţional a rezerezentat pentru acesta o bună verificare înaintea Campionatului European din Georgia, de unde speră să se întoarcă cu o medalie.
La categoria B, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Vlăduţ Ilieş, care a câştigat competiţia destinată seniorilor (cat. -75 kg), după ce l-a învins în finală pe colegul său de club, Szilard Tătar. Atât Ilieş, cât şi Szilard au trecut de două tururi preliminare până să ajungă în ultimul act al categoriei.
La categoria -65 de kilograme, Rudolf Pal a devenit vicecampion naţional, iar la categoria +85 de kilograme, Olimpiu Cheşeli a obţinut tot medalie de argint.
„Chiar dacă a pierdut finala cu colegul său de club, Szilard Tătar a avut o comportare foarte buna la acest concurs, având parte de meciuri foarte dificile. Rudolf Pal şi Olimpiu Cheşeli au fost aproape de locul întâi, dar lipsa de experienaţă şi-a spus cuvântul”, a afirmat antrenorul Cristian Bolduţ.
Următorul eveniment şi cel mai important din acest an pentru CS Vidalis Zalău este Campionatul European din Georgia, programat peste două săptămâni.

Leave a Comment