Naţionala lui Tadici, ultima verificare înainte de Mondiale

„Tricolorele” vor susţine miercuri seara, de la ora 18:30, la Timişoara, un amical cu Angola

Deşi mai sunt doar patru zile până la Campionatul Mondial de handbal feminin, tehnicianul Gheorghe Tadici nu a anunţat încă lotul cu care va aborda turneul final din Serbia. Naţionala cu care selecţionerul va aborda Mondialul din acest an va fi anunţată miercuri seara, după partida amicală pe care România o va susţine la Timişoara, împotriva Angolei, ultima dinaintea competiţiei din Serbia.
România a obţinut o singură victorie în ultimele patru amicale, 23 – 18 cu Japonia şi a pierdut „dubla” cu Danemarca, 22 – 23 şi 21 – 26, precum şi amicalul cu Franţa, 22 – 27.
În ciuda acestor rezultate, Gheorghe Tadici nu s-a arătat îngrijorat înaintea Campionatului Mondial, spunând că este în avantajul echipei faptul că a căutat adversari valoroşi înaintea competiţiei. „Am fi putut susţine patru amicale în România, pe care să le fi câştigat, însă acest lucru nu ar fi fost în avantajul echipei. Le-am şi spus fetelor că nu trebuie să fie îngrijorate, fiindcă nu am căutat meciuri de moral. Atât rezultatul cu Franţa, cât şi cele două cu Danemarca nu sunt relevante, fiindcă ambele echipe au beneficiat de arbitraje < de casă >”, a precizat selecţionerul pentru presa centrală.
Tadici a fost nevoit să convoace câteva jucătoare pe ultima sută de metri, având în vedere că o parte dintre „tricolore” se confruntă cu probleme de sănătate. Cea mai mare îngrijorare vine dinspre poartă, Paula Ungureanu acuzând dureri la şold, iar Mirela Nichita fiind suspectă de ruptură de inghinali. În aceste condiţii, selecţionerul a convocat-o în regim de urgenţă pe Talida Tolnai, handbalistă ce evoluează la Krim Ljubljana.
Pentru sălăjeni, convocarea Talidei Tolnai nu poate fi decât o veste bună, având în vedere că Zalăul va fi reprezentat acum de trei handbaliste (Ciuciulete şi Pintea fiind celelalte două), plus selecţionerul Tadici.
Băimăreanca Eliza Buceschi a fost convocată, şi ea, pe ultima sută de metri la naţională.
Alte cinci jucătoare, Neagu Brădeanu, Manea, Nechita şi Dincă, sunt gripate, dar antrenorul zălăuan speră să le recupereze până la startul Campionatului Mondial.
La Campionatul Mondial de handbal feminin, România va evolua în grupa D, alături de Tunisia, Australia, Germania, Ungaria, Cehia.
Cea mai mare performanţă obţinută de România la un Campionat Mondial este medalia de aur câştigată la ediţia din 1962. În 1973 şi în 2005, ultima cu Gheorghe Tadici pe bancă, România a devenit vicecampioană mondială. La ultima ediţie a Modialelor, „triolorele” s-au clasat pe locul 13.

Sursa foto: Agerpres

One Thought to “Naţionala lui Tadici, ultima verificare înainte de Mondiale”

  1. Anonim

    INTERPELARE ADRESATA ORGANIZATIEI PSD SALAJ SI SENATORULUI GHEORGHE POP

    Autor: Cetateanul Consternat
    Circumscriptie electorala: Nr. 33 Salaj
    Colegiul electoral: Nr. 2, Zalau-Salaj
    Grup Politic : Niciunul

    Obiectul interpelarii – Pana Cand?

    Stimabililor politicieni,
    Pana cand ii veti permite cetatenei Daniela Elena Fizesan – Chisbora, membru PSD Salaj, sa se ocupe cu raspandirea unor zvonuri malitioase in legatura cu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop?

    Cu deosebita consideratie,
    Cetateanul Consternat

Leave a Comment