Nationala de volei a Romaniei, primul pas cu dreptul spre Europenele din 2013

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Nationala de volei a Romaniei, primul pas cu dreptul spre Europenele din 2013

Cipru – Romania 2 – 3 (-24, 26, -14, 22, -6)

Cipru: Platritis, Papadopolous, Sawa, Kola, Georgiou, Knezevic, Kontos, Petrakidis, Alexiou, Economides, Chrysostomou, Papachristodoulou.

Romania: Muresan, Veber, Balhaceanu, Tofan, Maries, Moisa, Pavel, Bartha, Matei, Borota, Laza, Feher – libero.

Desi lotul Romaniei a suferit o serie de modificari fata de meciurile anterioare, nationala masculina de volei a Romaniei a inceput cu dreptul campania de calificare la Campionatul European din 2013. Nu a fost usor ca tricolorii sa se impuna in Cipru, mai ales ca lipseau o serie de titulari. Romania s-a impus in primul set, in prelungiri, 24 – 26, dupa ce cipriotii au avut patru mingi de set, 24 – 20. In actul secund, tricolorii au fost condusi in cea mai mare parte, insa au avut puterea sa revina la un singur punct in spatele Ciprului (22 – 21), dupa ce scorul era la un moment dat 20 – 14. Gazdele nu au cedat de tot si s-au impus in prelungiri, 26 – 24.

Al treilea partial s-a incheiat repede, Romania castigand cu 25 – 14.

Cipriotii au egalat scorul la seturi, castigand setul patru cu 25 – 22, trimitand astfel meciul in setul decisiv. Setul decisiv a fost insa castigat de voleibalistii romani, fara nicio emotie, 6 – 15.

De mentionat ca trei dintre voleibalistii care au evoluat in Cipru sunt de la campioana Remat Zalau: Adrian Feher, Mihai Maries si Andrei Laza.

Meciul retur dintre Romania si Cipru, din cadrul barajului de calificare in preliminariile Campionatului European din 2013, este programat vineri, de la ora 17, la Piatra Neamt.

Daca va trece de Cipru, Romania va evolua in preliminariile Campionatului European din 2013, in Grupa, Finlanda, Grecia si Muntenegru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »