Monel Sabou a demisionat de la CSM Armatura Zalau

Magazin Salajean 21 februarie 2008 0

Monel Sabou a demisionat de la CSM Armatura ZalauLa CSM Armatura Zalau nu se doreste performanta

Instalat in functia de antrenor al sectiei de atletism, in luna septembrie a anului trecut, in urma sustinerii unui concurs, Monel Sabou a demisionat marti dimineata din aceasta functie. Acesta si-a depus un preaviz de 15 zile, care a fost aprobat de conducerea clubului, in urma intrunirii Consiliului Consultativ al clubului. Unul din principalele motive care l-au determinat pe Sabou sa demisioneze a fost suma alocata sectiei de atletism in acest an, insa acesta a mai spus ca exista si alte motive care l-au determinat sa ia aceasta decizie. Am crezut ca la CSM Armatura Zalau se doreste performanta, insa m-am inselat. Am spus-o si in urma cu cativa ani, si o repret, ca la acest club nu se doreste performanta. Nu este de mirare ca mi s-a acceptat usor demisia, din moment ce la fel de usor i-a fost acceptata si altui antrenor care a adus o gramada de medalii pentru acest club. In momentul in care s-a aflat suma alocata sectiei de atletism, antrenorul Sabou a precizat ca nu isi mai asuma raspunderea pentru obiectivele stabilite in acest an. In momentul in care am spus ca nu imi mai asum raspunderea pentru rezultate, mi s-a spus ca nu mai este nevoie de antrenor. Din cate se pare, Monel Sabou a fost chiar scos afara din biroul directorului adjunct, Silviu Muresan, chiar de catre acesta, motivul fiind o neintelegere intre cei doi in ceea ce priveste numarul de medalii care ar urma sa fie obtinute in cursul acestui an. De partea cealalta, directorul de la CSM Armatura Zalau, Vasile Streang, a precizat ca suma alocata sectiei de atletism este provizorie, fiindca aceasta se va modifica dupa ce vor fi alocati banii de la Consiliul Local si Primarie. Noi am stabilit un buget pentru fiecare sectie, dar nu este , fiindca noi vom relua finantarea. Am impresia ca domnul Sabou nu a inteles acest lucru. Pentru sectia de atletism s-au alocat in acest an, pana in acest moment, 27.400 de lei, cu 43.000 de lei mai putin decat anul trecut. Acesti bani sunt repartizati pe o perioada scurta de timp, fiindca aceasta se va mari in functie de obiectivele propuse dupa ce vom primi banii de la Primarie si Consiliul Local. Am avut o discutie azi (n.r. ieri) cu cei din Consiliul Consultativ si am dat curs solicitarii facute de antrenorul Sabou, a mai afirmat directorul de la CSM Armatura Zalau.

In aceste zile are loc la Buzias selectia pentru Balcaniada din Turcia, la care ar fi trebuit sa participe si doi sportivi de la clubul zalauan, Simona Maxim si Constantin Manarean, insa nu au mai facut deplasarea in cele din urma. Lucrurile se pare ca nu sunt prea clare nici in ceea ce priveste motivul absentei celor doi de la aceasta selectie. Am depus un referat la secretariatul clubului, prin care am cerut sa plec la selectia pentru Balcaniada cu Simona Maxim si Constantin Manarean. Initial am vrut sa plecam impreuna cu sportivii de la LPS Avram Iancu, cu microbuzul clubului, insa ni s-a spus ca acesta nu va fi azi (n.r. ieri) in localitate, iar microbuzul este in acest moment la club. Mi s-a invocat motivul ca Manerean nu are dubla legitimare cu Universitatea Timisoara, problema pe care au spus sa o rezolv eu. Din cate stiu eu, conducerea clubului ar trebui sa rezolve aceasta problema, a fost de parere Monel Sabou. Si directorul Vasile Streang a afirmat ca Manarean nu avea drept de participare, fiindca nu s-a semnat inca acel contract de colaborare cu clubul timisorean, insa acesta a fost de parere ca cei doi sportivi nu au participat la selectie, fiindca antrenorul Sabou nu a intocmit actele necesare participarii. Cei doi sportivii nu s-au dus la selectie pentru ca antrenorul lor nu a facut actele necesare pentru participare. Oricum, nu este gaura in cer, fiindca Manarean nu avea drept de participare, iar Simona Maxim nu avea stabilit ca obiectiv participarea la Balcaniada. Regret ca Sabou nu a inteles cum stau lucrurile vis-a-vis de buget. Noi ne-am pus sprenatele in el la inceput, insa lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Monel Sabou va continua sa antreneze sportivii pana in 30 martie, cand va avea loc Campionatul National de maraton, chiar daca preavizul ii expira in 5 martie. Imi pare rau pentru sportivi, insa voi continua sa ii pregatesc pana la nationalele de maraton.

Ar putea pleca si sportivii

Odata cu plecarea antrenorului Monel Sabou, nici sportivii nu mai par dispusi sa continue la CSM Armatura Zalau, acestia spunand ca nu le-a fost acordata atentia cuvenita din partea persoanelor din conducerea clubului. Vom continua pregatirea pana in 30 martie, dupa care, probabil, vom pleca de la club, a spus unul dintre sportivi.

Va avea loc un nou concurs pentru acest post

La fel ca in toamna anului trecut, dupa plecarea antrenorului Petre Seutea, CSM Armatura Zalau va fi obligata sa organizeze un nou concurs pentru postul de antrenor la sectia de atletism. Vom scoate din nou postul la concurs, insa, probabil, vom stabili int-o sedinta un interimar, a conchis Vasile Streang.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »