Mircea Abraham, antrenor Phoenix Şimleu: „Valoarea echipei din Constanţa şi-a spus cuvântul”

CS Phoenix Şimleu Silvaniei – CVM Tomis Constanţa 0 – 3 (17 – 25, 22 – 25, 14 – 25)
Voleibaliştii de la Phoenix Şimleu Silvaniei au încercat, miercuri seara, să facă o figură cât mai frumoasă pe teren propriu, în faţa campioanei României, CVM Tomis Constanţa, însă nu a reuşit să-şi adjudece nici măcar un set, pierzând cu scorul de 0 – 3.
Diferenţa de valoare dintre cele două loturi a fost cât se poate de vizibilă, chiar dacă, de cîteva ori, pe fondul unei relaxări a echipei oaspete, şimleuanii egalat situaţia pe tabelă, iar o dată chiar au reuşit să conducă.
Constanţa a răspuns foarte bine cu blocajul pe atacurile Şimleului, în timp ce voleibaliştii de sub Măgura au opus de puţine ori rezistenţă. Nici preluarea nu a funcţionat foarte bine în echipa şimleuană, ceea ce le-a dat bătăi de cap jucătorilor în faza de construcţie.
Singurul set în care Phoenix putea emite pretenţii a fost actul secund, pierdut la o dierenţă de trei puncte, 22 – 25, după ce Şimleul s-a apropiat la un singur punct, 22 – 23.
Constanţa a condus încă din startul partiei, iar la scorul de 10 – 6 în favoarea oaspeţilor, antrenorul Mircea Abraham a făcut prima mutare, trimiţându-l în teren pe Ionuţ Teleleu, în locul celuilalt coordonator, Toth Gabor. Şimleuanii au revenit şi au egalat la 11, dar oaspeţii s-au distanţat din nou, iar până la final nu au mai putut fi ajunşi, câştigând setul cu 25 – 17.
Nemulţumit de randamentul dat de Ionuţ Silaghi în primul parţial, Abraham a început actul secund cu Ionuţ Rus pe centru, iar la 3 – 0 pentru Tomis a fost nevoit să mai facă o modificare, Paul Olar luându-i locul pe extremă bulgarului Nikolai. Phoenix a egalat la trei şi a reuşit să treacă pentru prima dată în avantaj, 5 – 4. Deşi a condus apoi cu 6 – 4, formaţia şimleuană a intrat cu handicap de un punct la prima întrerupere tehnică, 7 – 8, după care oaspeţii s-au desprin la patru puncte. Pe final, jucătorii lui Abraham s-au apropiat la un punct, 22 – 23, dar Constanţa a apăsat imediat pe acceleraţie şi a încheiat setul după următoarele două mingi.
Parţialul trei s-a încheiat cel mai repede, constănţenii periţându-şi să introducă în teren şi jucătorii de rezervă. La scorul de 4 – 9, Laza i-a luat locul pe centru li Spînu, iar la 5 – 12, fostul jucător al Rematului, Andrei Stoian i-a luat locul coordonatorului Andrey Zhekov.
CS Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Răzvan Vîlcelean, Ionuţ Silaghi, Rade Dacovic, Nikolai Kostadinov, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu, Ionuţ Rus, Paul Olar şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
CVM Tomis Constanţa: Andrey Zhekov, Martin Nemec, Joao Massinatori Dias, Andrei Spînu, Dmitrii Bahov, Israel Rodriguez şi Răzvan Tănăsescu (libero). Au mai evoluat: Andrei Stoian şi Andrei Laza. Antrenori: Martin Stoev şi Radu Began
Antrenorul Mircea Abraham consideră că jucătorii săi ar fi putut obţine mai mult din acest duel dacă ar fi abordat mai încrezători jocul. „Am început bine fiecare set, dar, la un moment dat au apărut greşelile. Probabil, jucătorii au jucat şi cu puţin trac, având în vedere că au întâlnit campioana României, deşi, trebuiau să joace fără nicio reţinere şi să arate exact ce ştiu. Valoarea echipei din Constanţa şi-a spus cuvântul în toate seturi. Când au jucat adversarii mai relaxaţi am reuşit să ne apropiem, iar când au „accelerat” s-au distanţat pe tabelă. Cred că dacă jucătorii abordau meciul cu mai multă încredere puteam obţine mai mult din acest meci”, a declarat Abraham.
Managerul Tomisului, Bulent Cadâr, este, însă, de altă părere: „După o cursă infernală din Constanţa şi un drum obositor din cauza condiţiilor meteorologice, a fost un meci frumos şi, aşa cum ne aşteptam, un 3 – 0. Phoenix Şimleu şi-a făcut treaba la nivelul ei, noi am jucat la nivelul nostru şi nu cred că adversarii puteau opune mai multă rezistenţă în meciul de azi (miercuri, n.r.)”, consideră oficialul campioanei.
În tribunele Sălii „Măgura” din Şimleu a fost prezentă şi conducerea tehnică a Volei Municipal Zalău, dar şi directorul executiv, Marcel Doru Ţârle. Întrebat dacă vede o finală în acest an între Constanţa şi Zalău, Bulent Cadâr a declarat: „Zalăul s-a încurcat la Dinamo, deşi cred că scorul nu este relativ, dar şi noi ne-am împiedicat la Craiova. Din păcate, cei din Zalău sunt mai liniştiţi ca noi, fiindcă, după meciul de sâmbătă cu Baia Mare, noi plecăm la Ankara, după care jucăm la Bucureşti şi la Zalău. Avem un program încărcat. Cred că este devreme să discutăm despre o finală, fiindcă se mai poate întâmpla orice. În principiu, cred, totuşi, că Zalăul şi Constanţa se vor duela în finală”.
Pentru Phoenix Şimleu urmează duelul din deplasare, cu Arcada Galaţi, care nu a putut fi amânat, chiar dacă formaţia şimleuană a solicitat acest lucru. „Noi am solicitat amânarea meciului cu o zi, adică să jucăm duminică, pentru a putea fi deblocate drumurile, dar cei de la Galaţi nu au fost”, a afirmat Abraham.
Tehnicianul zălăuan a anunţat Federaţia Română de Volei, care, cu toate că i-a dat dreptate antrenorului Abraham în ceea ce priveşte amânarea meciului, nu a putut găsi o înţelegere şi din partea clubului gălăţean, astfel că meciul se va juca sâmbătă, de la ora 17.
Cealaltă formaţie sălăjeană, CS Volei Municipal Zalău, va evolua tot în deplasare, pe terenul „lanternei roşii”, Universitatea Cluj. Partida este programată sâmbătă, de la ora 14, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Leave a Comment