Mircea Abraham a revenit la U ARDAF Cluj

Magazin Salajean 21 septembrie 2011 0

Mircea Abraham a revenit la U ARDAF Cluj

Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca a gazduit vineri un eveniment special pentru iubitorii voleiului clujean si nu numai: retragerea oficiala din activitate a Universitatii ARDAF Cluj, echipa ce a scris pagini memorabile in istoria voleiului clujean si romanesc.

Printre componentii echipei s-au numarat si zalauanii Mircea Abraham si Aurel Vlaicu, insa doar primul a putut fi prezent la evenimentul de vineri, Vlaicu ocupand in prezent functia de antrenor secund la formatia germana VfB Friedrichshafen.

In acest an se implinesc 15 ani de la castigarea primului titlu national de catre U ARDAF Cluj, an in care a fost castigata si Cupa Romaniei. Din echipa care a castigat eventul in sezonul 1995 – 1996 au facut parte: Pitigoi, Marginean, Stoian, Sanislav, Vlaicu, Tvardochlib, Oprea, Dudas, Grozav, Man, Agoston, Coste si Togan, antrenor fiind Neculae Pop.

Ar mai fi de amintit castigarea locului 2 national si a Cupei Romaniei in editia 1996 – 1997, prezente in Cupa Campionilor Europeni si in Cupa Cupelor, o buna parte dintre componentii echipei fiind convocati la acea vreme la loturile nationale de seniori si tineret.

U ARDAF Cluj a fost creata pe structura U Transgex, de catre regretatul Mircea Nicorici. Echipa a promovat in Divizia A in sezonul 1993 – 1994, in tur numindu-se U Transgex, antrenor fiind Alexandru Man, iar in retur, U ARDAF, avandu-l antrenor pe Neculae Pop.

La evenimentul de vineri au fost prezenti doar sapte fosti componenti ai U ARDAF Cluj: Stoian, Sanislav, Abraham, Grozav, Tavardochlib, Man jr. si Togan, carora li s-au adaugat antrenorul Neculae Pop si fizioterapeutul Antonie Pandele

A fost organizat un meci de volei intre cei sapte fosti jucatori ai U Arad Cluj si echipa ce activeaza in Divizia A1, U Cluj, care va evolua in acest sezon in Challenge Cup. Cei prezenti din partea U ARDAF Cluj au primit la final cate o fotografie inramata cu echipa ce a castigat eventul in sezonul 1995 – 1996.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »