Ministrul Sanatatii, fotbalist la Mobila Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

Ministrul Sanatatii, fotbalist la Mobila Simleu Silvaniei

Cseke Attila evolua pe postul de fundas central la Mobila Simleu Silvaniei

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a facut sambata o vizita in Salaj, mai precis spitalelor din aceasta zona, ocolind insa tocmai orasul in care a evoluat ca fotbalist in urma cu 17 ani.

Totusi, Cseke ar putea ajuta, printre altele, si fotbalul de la poalele Magurii, urmand sa se implice in mod direct la desemnarea provizorie a unui medic sportiv in Salaj. El a jucat la Simleu pe vremea cand a facut armata, in 1993, din cate imi amintesc pe postul de fundas central.

Avand in vedere ca ne cunosteam de atunci, l-am rugat sa ne ajute cu medicul sportiv, fiindca mai e foarte putin pana la inceperea campionatului, a declarat presedintele FC Silvania, Ioan Gurzau, care ocupa in 1993 aceeasi functie si la Mobila Simleu Silvaniei. Cseke a promis sambata ca va rezolva cat mai repede problema medicului sportiv in Salaj, lucru confirmat si de directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Ligia Marincas.

Noi am facut demersuri inca din luna decembrie pentru a gasi rezidenti care pot veni in Zalau, insa, avand in vedere ca sunt doar zece medici de acest fel la nivel national a fost imposibil. Se incearca acum acreditarea provizorie a unui medic care are specializare balneologie-recuperare si care a studiat si medicina sportiva. S-a cerut sprijinul direct al ministrului Sanatatii pentru acreditarea unui medic sportiv.

Problema echipelor mari s-a rezolvat, dar au ramas peste 1.000 de sportivi legitimati la cluburile din Zalau care nu pot apela la medici din afara judetului, a fost declaratia facuta de directorul DSP Salaj. Va reamintim ca Salajul a ramas fara medic sportiv de la inceputul lunii decembrie 2009, odata cu decesul medicului Marinel Corha.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »