Ministerul Dezvoltării a dat undă verde pentru reabilitarea Sălii Sporturilor

Magazin Salajean 20 iunie 2011 0

Ministerul Dezvoltării a dat undă verde pentru reabilitarea Sălii Sporturilor

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a postat la finalul săptămânii trecute pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul cu privire la reabilitarea Sălii Sporturilor din Zalău, în vederea desemnării firmei care va executa lucrările. Unul dintre cele mai importante obiective din municipiul Zalău şi din Sălaj a primit finanţarea necesară în vederea reabilitării. Este vorba despre executarea lucrărilor de reabilitare a Sălii Sporturilor din municipiul Zalău, prin programul < Consolidare şi Reabilitare Săli de Sport existente, construite înainte de anul 2000 >. După calificarea echipei Remat Zalău în grupele Champions League, la iniţiativa domnului Ciupe am avut o serie de întâlniri şi discuţii în urma cărora a rezultat foarte clar importanţa aducerii la standardele Champions League a acestei săli.

Am înaintat mai multe memorii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv Companiei Naţionale de Investiţii, municipalitatea a întocmit un studiu de fezabilitate avizat în comisia tehnică de la CNI, după care s-a întocmit un proiect tehnic, care a întârziat aproape două luni. Nu cunosc motivele, dar este bine că până la urmă avem proiectul tehnic şi putem anunţa data limită de depunere a ofertelor în vederea executării acestor lucrări, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucian Bode, preşedintele organizaţiei PDL Sălaj. Deşi nu s-a dorit a fi o conferinţă pe linie politică sau cel puţin aşa a vrut să pară, deputatul zălăuan nu a ezitat să arate cu degetul către celelalte partide. Poate vă întrebaţi de ce acum, de ce noi? Judeţul Sălaj şi municipiul Zalău a fost condus de-a lungul timpului de comunişti, de securişti, de PSD-işti, de PUNR-işti, de PNL-işti. Toţi şi-au făcut un titlu de glorie din a spune, cel puţin în campanii electorale, că vor aduce Sala Sporturilor la standardele pe care le merită, dar din păcate, niciunul din cei enumeraţi nu au reuşit să facă acest lucru. Suntem bucuroşi că am reuşit noi, împreună cu toţi factorii implicaţi în acest proiect. În primul rând răsplătim publicul extraordinar din municipiul Zalău şi nu numai, care vine la fiecare meci de volei şi handbal. Răsplătim până la urmă performanţele echipelor Remat Zalău şi HC Zalău înregistrate de-a lungul timpului.

Prezent la conferinţa de presă organizată la sediul PDL Sălaj, preşedintele Rematului, Liviu Ciupe s-a declarat extrem de satisfăcut de faptul că Sala Sporturilor din Zalău va intra, în sfârşit, în proces de reabilitare, dar mai ales de faptul că echipa pe care o conduce va putea susţine şi în acest an, la Zalău, meciurile din Liga Campionilor. Este un proiect care-mi dă o satisfacţie de nedescris, pentru că nu o fac pentru mine, ci o fac pentru public. Dacă anul trecut mergeam la Viena (n.r. locul unde are loc tragerea la sorţi a grupelor Champions League) cu o strângere de inimă şi nu ştiam cum să rezolv problema să jucăm meciurile în Zalău, în acest an merg cu fruntea sus şi pot să le spun că ce le-am promis anul trecut se realizează. Sincer o spun că aşa colaborare nu am mai avut cu un om politic în realizarea unui obiectiv. Am colaborat bine şi cu primăria, pentru că nu trebuie să cofundăm întotdeauna politicul cu partea de practică. Dacă nu se întârzia cu proiectul, sala era perfectă în septembrie. Aşa, probabil, se va întârzia puţin. Însă nu este atât de importantă data la care se termină acest proiect, ci faptul că se face acest obiectiv şi rămâne pentru următoarea generaţie. Cel mai important lucru este că rămâne ceva în urma noastră.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 3.709.110 lei, la care se adaugă TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 4 iulie 2011, la ora 10, autoritatea contractantă fiind Compania Naţională de Investiţii.

Se vor executa următoarele lucrări: modificări şi completări asupa unor spaţii existente, reamenajarea spaţiului existent, reconsiderarea acoperişului Sălii Sporturilor şi a corpurilor A şi B, termoizolarea clădirii şi hidroizolarea, finisaje interioare şi exterioare, amenajări interioare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »