Minerul Sărmăşag nu moare nici după aproape 12 ani de la desfiinţare

Pentru a treia oară consecutiv, o parte dintre foştii componenţi ai „defunctei” Minerul Sărmăşag s-au reunit la „Memorialul Radu Gog”, turneu de fotbal în sală organizat în memoria fostului arbitru Radu Gog, decedat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, în urma unui accident rutier. Prima întâlnire într-un astfel de cadru a avut loc în 2015, după aproape 10 ani de la desfiinţarea clubului, repetându-se la ediţia din 2016 şi la cea desfăşurată la finele săptămânii trecute.
La fel ca în anii anteriori, Minerul Sărmăşag a evoluat la categoria old-boys, unde au fost înscrise opt echipe. În urma desfăşurării meciurilor din grupe şi din fazele eliminatorii, „minerii” au ocupat poziţia a treia la final, după echipele Onorel şi Sănătatea Cluj. Onorel urma să joace finala mare cu echipa FC Kiss Baia Mare, însă, „maramureşenii” au decis să părăsească turneul după faza grupelor, în urma unei altercaţii între Ciprian Danciu (component al echipei băimărene, fost jucător în Liga I) şi Nicu Chiş Ciure, de la Adi Com, care a fost şi unul dintre organizatorii turneului.
Onorel a devenit astfel câştigătoarea categoriei, iar locul doi a fost ocupat de Sănătatea Cluj, care a dispus în finala mică la loviturile de departajare de Minerul Sărmăşag.
Iniţiativa reîntâlnirii foştilor componenţi ai Minerului le-a aparţinut antrenorului Marius Paşca şi profesorului Florin Morar, primul fiind atât jucător, cât şi antrenor al clubului minier. Alături de cei doi, au mai fost prezenţi Ioan Meleg, care a şi primit premiul de cel mai experimentat jucător, Cristian Crişan, Daniel Tăut, Ocsi Csalanos şi Szanto Andras. Lotul a fost completat de Constantin Agrijan şi portarul Gombos Marton.
Minerul Sărmăşag a susţinut ultimul meci oficial în 10 iunie 2005, în deplasare, pierzând cu scorul de 1 – 2 partida cu Ştiinţa Cluj.

Sursa foto: Sur Tamas

Leave a Comment