Michael Warm, noul director tehnic al Rematului: “Vom încerca să producem al doilea miracol din ultimii ani”

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Michael Warm, noul director tehnic al Rematului: “Vom încerca să producem al doilea miracol din ultimii ani”

Noua conducere tehnică a campioanei Remat Zalău a ajuns la Zalău în seara zilei de miercuri, cei doi antrenori, Michael Warm şi Michael Merten, fiind prezentaţi oficial în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai luat parte preşedintele clubului, Liviu Ciupe, directorul organizatoric, Cristian Ciobănescu şi directorul sportiv, Marcel Doru Ţârle.

Preşedintele Rematului a precizat că era necesară înlocuirea antrenorului, deoarece echipa nu a evoluat în ultima perioadă aşa cum şi-ar fi dorit conducerea. Am luat această măsură întrucât echipa nu era la nivelul pe care ni-l dorim. Aveam suspiciuni în ceea ce priveşte câştigarea campionatului prin jocul pe care-l practica echipa, astfel că am decis să-l aducem din nou pe Michael Warm. El este cel care cunoaşte publicul, cunoaşte echipele şi campionatul. El a ales să colaboreze cu Michael Merten, fiindcă noi nici nu-l cunoşteam. Warm este directorul tehnic al echipei, fiindcă el mai are un contract cu naţionala Austriei. Încearcă să ne ajute să câştigăm campionatul, iar antrenor principal va fi Merten, a fost declaraţia făcută de Liviu Ciupe.

Vizibil încântat de faptul că persoanele din conducerea clubului au apelat din nou la serviciile sale, Michael Warm, care acum va ocupa funcţia de director tehnic, a afirmat că nu va fi uşor să câştige din nou campionatul cu Remat, însă va încerca să producă al doilea miracol din ultimii ani. Mă bucur că am revenit < acasă >. Am uitat câteva dintre cuvintele româneşti pe care le-am învăţat anul trecut, dar este foarte frumos să revin în România. Am avut momente extraordinare anul trecut. A fost o onoare când m-a sunat conducerea clubului şi am fost solicitat să lucrăm din nou împreună. Anul trecut mi-am dat sufletul pentru acest club şi nu a fost greu să mă convingă. Am spus de la început că am o muncă dificilă la naţionala Austriei, pe care trebuie să o pregătesc pentru Campionatul European din această vară, dar vreau să ajut Remat Zalău pentru a câştiga din nou campionatul. Important este să se ştie că nu eu am fost piesa cea mai importantă, ci jucătorii, iar situaţia se va repeta în acest an pentru că este o echipă interesantă. Toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să fim o adevărată echipă, iar dacă toată lumea se va canaliza în direcţia dorită lucrurile vor decurge bine. Cu siguranţă ne va fi foarte greu să câştigăm campionatul, dar trebuie să o facem. Pot să garantez pentru domnul Merten, fiindcă am lucrat cu el în ultimii 20 de ani. Un antrenor ca Merten este recomandat de mine din toată inima. Vom încerca să producem al doilea miracol din ultimii ani.

Deşi nu a apucat să conducă niciun antrenament până la conferinţa de presă, noul antrenor principal Michael Merten a declarat că-i cunoaşte pe jucătorii maghiari din campionatul Germaniei, unde a evoluat împotriva lor. Sun foarte fericit să fiu azi (n.r. miercuri) la Zalău. Mă aflu pentru prima dată în România. Sunt fericit să fiu alături de Michael Warm. Ne cunoaştem de 25 de ani. Am venit în România să ajutăm echipa Remat Zalău şi să câştigăm campionatul. Am antrenat şi echipe de feminin şi echipe de masculin. Îi cunosc pe jucătorii maghiari din campionatul Germaniei, fiindcă am jucat împotriva lor. Aştept primul antrenament pentru a vedea exact ce avem de făcut.

Având în vedere că Warm este şi antrenorul echipei naţionale a Austriei, la Zalău va fi prezent doar două zile pe săptămână, însă promite că va fi alături de echipă la meciurile importante din play-off. Sâmbătă însă, la meciul cu Steaua Bucureşti, programat la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău, pe bancă va sta doar Michael Merten şi secundul Ovidiu Macarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »