Mişcare în aer liber la Castrul Roman Porolissum

Magazin Salajean 2 iunie 2011 0

Mişcare în aer liber la Castrul Roman Porolissum

Consiliul Judeţean Sălaj în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu Zalău, Handbal Club Zalău şi Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj va organiza mâine Turul Porolissum 2011 Zalău. Toţi doritorii de mişcare în aer liber sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment, care va cuprinde patru tipuri de întreceri: concurs de cros (Porolissum Country Cros), concurs de biciclete (Porolissum Mountain Bike), concurs de drumeţie (Porolissum Limes Drumeţie) şi concurs de istorie locală (Porolissum Edu).

Principalele obiective ale acestui eveniment sunt: de a face cunoscute valorile de la Porolissum şi de a determina tot mai multă lume să meargă sub diverse forme la Porolissum, dar şi de a-i determina pe copii şi pe adulţi să facă mişcare în aer liber. Porolissum tur face parte dintr-un şir de evenimente pe care o să le organizăm în fiecare lună până în toamnă. Sper să fie cât mai mulţi participanţi la fiecare dintre concursuri, a afirmat preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc. Alături de acesta a fost prezent la conferinţa de presă de ieri dimineaţă şi managerul clubului HC Zalău, Gheorghe Tadici, în calitate de partener. Ne-am dori să fim parteneri la orice competiţie în care se vorbeşte despre sportul de masă. de aici reiese. Cu cât sportul de masă este practicat de mai mulţi copii şi tineri, cu atât aria de selecţie va fi mai mare pentru sportul de performanţă. Trebuie să recunoaştem că în Sălaj cultura pentru sport este mai deficitară decât în alte judeţe, astfel că o acţiune de acest gen nu poate fi decât binevenită. Investiţia în sport este direct proporţională cu investiţia în tratamentul medical, este de părere Tadici.

Toţi participanţii la acest eveniment vor primi la final câte un tricou, iar câştigătorii vor primi şi premii în bani. Mai multe detalii despre Turul Porolissum 2011 puteţi afla pe www.porolissumsalaj.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »