Meseşul a luat-o la vale

Magazin Salajean 17 iunie 2011 0

Meseşul a luat-o la valeCâştigătoarea Ligii a IV-a din judeţul Sălaj nu a putut emite nicio pretenţie în faţa echipei Olimpia Satu Mare,

jucătorii conduşi de Nicolae Şandor trimiţând doar două şuturi spre poartă pe tot parcursul celor 90 de minute

Olimpia Satu Mare – Meseşul Treznea 6 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Adrian Micaş (min. 16, 20 – pen.), Flaviu Moş (min. 30), Daniel Feier (min. 53), Dan Gavrilescu (min. 63), Manuel Mureşan (min. 88)

Probabil nu am exagera deloc dacă am spune că, cel puţin la ora actuală, acesta este diferenţa dintre fotbalul din Liga a IV-a sălăjeană şi cel din Liga a IV-a sătmăreană, lucru recunoscut la finalul partidei şi de antrenorul formaţiei Meseşul Treznea, Nicolae Şandor.

Olimpia Satu Mare şi Meseşul Treznea au susţinut miercuri după-amiaza, pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea, meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal. A fost însă ca şi o victorie, sătmărenii atacând în valuri la poarta lui Flaviu Dragoş, în timp ce Meseşul Treznea a avut doar două şuturi spre poartă pe tot parcursul celor 90 de minute, prin Toth Karoly şi Bogdan Filip.

După o fază extrem de periculoasă în minutul 6, când Marinaş a trimis alături din numai doi metri cu poarta goală, Olimpia Satu Mare a reuşit să deschidă scorul în minutul 16, prin ex-şimleuanul Adrian Micaş. Fostul mijlocaş al Silvaniei a făcut şah-mat apărarea Meseşului şi l-a învins pe portarul Dragoş cu un şut din interiorul careului, balonul lovind bara transversală înainte de a pătrunde în plasă. Tot Micaş a fost cel care a majorat avantajul Olimpiei, în minutul 20, transformând o lovitură de pedeapsă obţinută de Dan Gavrielscu, un alt fost jucător al echipei Silvania Şimleu Silvaniei. Scorul pauzei avea să-l stabilească Flaviu Moş, în minutul 30, când a scăpat singur cu portarul Dragoş, trimiţând balonul în plasă printr-un lob peste goalkeeper-ul sălăjean.

Partea a doua a continuat cu aceeaşi dominare categorică a Olimpiei, gruparea de pe malul Someşului înscriind alte trei goluri în poarta Meseşului. Golul de 4 – 0 l-a marcat Feier Daniel, în minutul 53, acesta luându-i locul la pauză lui Homorozan. După o fază frumoasă, în care a driblat trei fundaşi adverşi, Dan Gavrilescu l-a învins pe portarul Dragoş cu un şut pe mijlocul porţii, înscriind al cincilea gol pentru echipa sa.

Tabela a fost închisă printr-o reuşită de generic TV. Manuel Mureşan a primit o pasă pe partea stângă, la aproximativ 30 de metri de poarta lui Dragoş, învingându-l pe portarul sălăjean cu un şut la colţul lung, trimis exact în vinclul porţii.

Olimpia Satu Mare: Marius Şuta – Neil Walter, Călin Vădan, Flaviu Moş, Florin Mureşan (min. 60, Alin Lung), Lucian Homorozan (min. 46, Daniel Feier), Vasile Marinaş, Dan Gavrilescu (min. 64, Stelian Câmpan), Manuel Mureşan, Adrian Micaş (min. 78, Shannat Fady), Mihai Pop. Antrenor principal: Tiberiu Csik. Antrenori secunzi: Ioan Dragomir şi Paul Levente

Meseşul Treznea: Flaviu Dragoş – Mihai Bolboacă (min. 43, Ionuţ Iacob), Ionuţ Jeler, Aurelian Ghile, Ioan Meleg, Beko Gabor, Bogdan Filip, Mihai Gaidoş, Daniel Sabău, Toth Karoly (min. 80, Vlad Berbecar) şi Florin Sestraş (min. 66, Dumitru Cristali). Antrenor: Nicolae Şandor

Fotbalul sălăjean în cădere liberă?

Fluierul final al arbitrului Marius Omuţ, aşteptat probabil de jucătorii Meseşului, a pus capăt unei dominări categorice a sătmărenilor, care şi-au permis spre final să facă şi spectacol în teren. Scorul înregistrat la finalul meciului, 6 – 0, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi antrenorii şi preşedinţii de cluburi din Sălaj, dar şi pentru autorităţile locale şi judeţene. E drept că Olimpia a fost la un moment dat chiar şi în Divizia A, însă şi Sălajul a avut două echipe în Divizia B, respectiv Liga a II-a, iar acum ne chinuim să facem, cât de cât, o figură bună în Liga a III-a, cu o singură echipă.

Nu dorim să supărăm pe nimeni şi nici să dăm indicaţii, pentru că probabil nu suntem cei mai în măsură, însă trebuie să recunoaştem că actuala strategie a fotbalului sălăjean, în special a echipelor de seniori, nu este bună. Probleme financiare există la toate cluburile din ţară, nu numai în Sălaj, însă alte cluburi pot realiza proiectele dorite, în timp ce noi nu avem o strategie clară şi nici corectă. Cred că iubitorii fotbalului din judeţ merită mai mult decât o echipă în Liga a III-a, iar primul pas ar trebui să-l facă tocmai cei implicaţi direct. Se pot atrage sponsori şi pe timp de criză şi se pot face şi proiecte pe termen scurt, însă pentru a realiza aceste lucruri este nevoie şi de un management profesionist, ceea ce le lipseşte cu desăvârşire multor cluburi.

Declaraţii la finalul meciului

Tiberiu Csik, antrenor Olimpia Satu Mare: Mă aşteptam să câştigăm, dar nu mă aşteptam la un rezultat atât de mare. Ştiam că suntem mai valoroşi pentru că m-am interesat de echipa din Sălaj şi ştiam ce jucători are la dispoziţie. Sunt la Treznea câţiva jucători tineri şi valoroşi, dar noi cred că am dominat jocul în totalitate din punct de vedere fizic. Împreună cu colegii mei am pregătit de un an acest meci de baraj pentru că ne-am dorit foarte mult să revenim în Liga a III-a. Într-adevăr, poate fi vorba despre o renaştere a Olimpiei. Am încercat de trei ani să promovăm, iar în acest an am primit ajutor şi din partea autorităţilor locale şi ne bucurăm că am reuşit împreună să aducem din nou Olimpia într-un eşalon superior celui din judeţ.

Nicolae Şandor, antrenor Meseşul Treznea: Mă aşteptam la o diferenţă atât de mare, pentru că ştiam că sunt foarte pregătiţi şi au o echipă bună, chiar dacă noi am fost foarte optimişti. Am mai spus şi o spun, atâta timp cât noi nu am făcut o pregătire fizică şi nu suntem puşi la punct nici tactic şi tehnic cred că nu puteam emite pretenţii. La ora actuală cred că aceasta este diferenţa dintre fotbalul sălăjean şi cel din Satu Mare. Mă aşteptam însă la mai mult din partea băieţilor. Speram să avem un joc mai bun, să stăm mai bine în teren şi să avem o posesie mai bună.

Dan Gavrilescu, atacant Olimpia Satu Mare, fost jucător la Silvania Şimleu Silvaniei: Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat şi că am reuşit să promovăm în Liga a III-a. Le mulţumim autorităţilor că au fost şi sunt alături de noi. Sper să facem o figură frumoasă în Liga III-a şi să nu ne oprim acolo. Mă simt foarte bine acasă. Oricărui jucător îi place atâta timp cât are condiţii şi familia alături. Toată viaţa mea am fost plecat prin alte părţi, chiar şi prin străinătate, dar sper că cu ajutorul lui Dumnezeu acum să rămân acasă. Cu proiectul care s-a început în acest an se poate spune că este vorba despre o renaştere a Olimpiei. Cu siguranţă vom face faţă în Liga a III-a. Sincer, fără să fiu răutăcios, nu credeam că este o diferenţă atât de mare între câştigătoarea din Satu Mare şi cea din Sălaj. Din păcate, se vede încă o dată că fotbalul juvenil din Sălaj suferă şi echipele nu au o pepinieră de unde să promoveze fotbalişti. Vedeţi şi dumneavoastră că s-a ajuns ca un jucător ca Meleg, de 49 de ani, să joace un meci de baraj de Liga a III-a.

Adrian Micaş, mijlocaş Olimpia Satu Mare, fost jucător la Silvania Şimleu Silvaniei: Mă aşteptam la un rezultat atât de mare pentru că ne-am interesat de echipa adversă şi ştiam că nu este peste echipa din cealaltă serie sătmăreană , Someşul Oar, cu care am jucat finala pentru calificarea la acest baraj. Nu m-a impresionat cu nimic echipa din Treznea. Eu zic că am avut o prestaţie foarte bună azi. Să sperăm ca împreună cu autorităţile locale să facem o figură frumoasă în Liga a III-a. Cu câteva achiziţii eu zic că ne vom bate chiar la promovare.

Florin Gardoş, fost jucător la Someşul Satu Mare, actualmente la Steaua Bucureşti: Într-adevăr este un alt nivel la Liga a III-a şi a IV-a. Se joacă într-un ritm mai lent, însă cam toţi jucătorii am pornit de la acest nivel, chiar şi eu. La acest scor nu am cum să nu fiu mulţumit de foştii mei colegi. Cu Steaua sper să facem un sezon mai bun şi să luăm titlul. Sper să fie şi stabilitate pe banca tehnică. Despre venirea domnului Levi nu pot să spun prea multe pentru că nu ştiu multe lucruri despre el. Am vorbit cu câţiva jucători de la Urziceni pentru a afla câteva date despre el.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »