Meciul dintre fostele glorii ale Armaturii Zalau si Universitatii Cluj: In memoriam Vaida Andrei

Magazin Salajean 3 iunie 2010 0

Meciul dintre fostele glorii ale Armaturii Zalau si Universitatii Cluj: In memoriam Vaida Andrei

Programat in prima faza in data de 19 mai, meciul dintre fostele glorii ale Armaturii Zalau si Universitatii Cluj, in memoria lui Vaida Andrei, s-a disputat marti, pe Stadionul Municipal din Zalau. Meciul a fost organizat la intiativa antrenorului Vasile Stancel, cu ajutorul clubului FC Zalau, reprezentat de presedintele Ioan Morar. La eveniment au fost prezenti si fiul si sotia fostului fotbalist si antrenor, care au primit din partea presedintelui FC Zalau o placheta comemorativa si un buchet de flori. Ioan Morar a inmanat cate o placheta si capitanilor celor doua echipe, iar capitanul clujenilor, Vasile Stancel i-a inmanat si el un buchet de flori sotiei regretatului Andrei Vaida. Crainicul stadionului din acea generatie, Ghita Olaru, a facut o scurta prezentare a celui care a fost Vaida Andrei: Stadionul Municipal din Zalau gazduieste azi o partida care nimeni nu dorea sa aiba loc.

De ce? Acum aproape doi ani, unul dintre cei mai iubiti si apreciati compenenti ai echipei Armatura Zalau se stingea din viata, foarte devreme, lasand un gol imens atat in sanul familiei, cat si in randul prietenilor, colegilor si suporterilor. A venit pe meleagurile Zalaului in vara anului 1975, impreuna cu Zoli Ardelean si Ioan Fabian, dupa ce si-a petrecut junioratul la Olimpia Satu Mare, unde a si fost promovat in scurt timp la echipa de seniori. A mai jucat la Somesul Satu Mare si Victoria Carei. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!, au fost cuvintele fostului crainic si component al Armaturii, Ghita Olaru.

Microfonul i-a fost inmanat presedintelui Ioan Morar, rostind si acesta cateva cuvinte in memoria celui care a fost Vaida Andrei, promitandu-le in acelasi timp celor prezenti ca FC Zalau va ajunge acolo unde a fost candva FC Armatura. A urmat un moment de reculegere, dupa care, desi vremea nu a fost tocmai prielnica pentru un meci de fotbal, fostii componenti ai Armaturii Zalau si Universitatii Cluj au oferit un spectacol pe cinste putinilor spectatori. Chiar si scorul din final, 1 – 1, a demonstrat fair-play-ul dintre cele doua formatii, marcator pentru U Cluj fiind Marius Popescu, iar pentru FC Armatura Zalau, Grigore Pascuta. Partida a fost oficiata la centru de Mihai Timoc (actualul presedinte al Comisiei Judetene de Arbitri), ajutat la cele doua linii de Tunyogi Ferenc si Ioan Onicas.

FC Armatura Zalau: Calin Pop – Mihai Bumbut, Florin Pop, Vasile Pasca, Zoltan Ardelean, Emil Terhes, Ioan Chis, Grigore Pascuta, Ioan Fabian, Mitica Crisan, Silviu Sebeni, Sorin Chifa, Marius Pasca, Marcel Irimeas, Paul Georgescu, Ioan Meleg, Eugen Crisan si Vasile Muresan. Antrenor: Dorin Barbu

U Cluj: Calin Ciucur – Vasile Stancel, Aurel Muresan, Ioan Maja, Septimiu Ormenisan, Marius Predatu, Marius Popescu, Alexandru Matei, Valentin Olariu, Grigore Boca si Mircea Chiorean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »