Marius Pasca, antrenor principal FC Zalau:

Magazin Salajean 8 decembrie 2008 0

Marius Pasca, antrenor principal FC Zalau: FC Zalau a terminat pe locul zece prima parte a sezonului 2008-2009 din Liga a III-a, inregistrand sapte victorii, patru remize si sase infrangeri, avand acumulate 25 de puncte. Tehnicianul echipei, Marius Pasca, este de parere ca se putea obtine mai mult de la acest tur, insa lipsa de concentrare a jucatorilor la finalizare a facut ca anumite partide sa fie pierdute cu usurinta.

Reporter: Cum caracterizezi evolutia echipei in prima parte a campionatului?

Marius Pasca: Am avut o evolutie satisfacatoare.

Rep: Se putea obtine mai mult in cele 17 etape?

M.P.: Se putea obtine mai mult daca nu ratam atatea ocazii.

Rep: Ati inscris 30 de goluri, dar s-au si ratat multe ocazii din situatii foarte bune de a marca. Care a fost motivul?

M.P.: Una din probleme cu care ne-am confruntat in prima parte a campionatului au fost ratarile. Aproape meci de meci ne-am creat ocazii, avand situatii in care atacantii s-au aflat fata-n fata doar cu portarul advers, insa lipsa de concentrare la finalizare ne-a privat de cateva puncte in plus.

Rep: In acelasi timp ati si incasat 28 de goluri, desi aveti in aparare doi fundasi cu experienta…

M.P.: Este adevarat ca Jula si Cosma sunt doi fundasi cu experienta, dar la faza de aparare participa toata echipa. Nici Notigan, care a fost titular in primele zece etape, nu a dat siguranta echipei.

Rep: Crezi ca s-a facut o alegere buna in momentul in care i-ati exclus din lot pe Adrian Farcas si Marius Muntean?

M.P.: Situatia celor doi a fost mai delicata, fiindca ambii au fost angrenati si in alte activitati. Sigur ca incalcarea unui punct din regulamentul de ordine interioara a dus la despartirea de cei doi jucatori.

Rep: Totusi, ce s-a intamplat cu Adi Farcas, fiindca toata lumea se astepta la evolutii mult mai bune din partea lui?

M.P.: Farcas este un jucator pe care eu am mizat de la inceputul campionatului. Din cauza programului incarcat pe care il avea zilnic, a acumulat o stare de oboseala care a avut repercusiuni asupra evolutiilor sale. Cu toate acestea, Farcas a avut ocazii meci de meci, insa, din pacate, nesansa l-a privat de cateva goluri. Daca depindea de mine, cu siguranta ca Farcas ramanea la echipa, deoarece este un jucator de care aveam nevoie.

Rep: Au fost cateva partide ce putea fi castigate ,dar, in cele din urma, au fost pierdute. Ma refer aici, in special, la meciurile cu Unirea Ungheni, CS Iara, CFR Cluj si Unirea Dej. Ce i-a lipsit echipei?

M.P.: In toate meciurile pe care le-ai enumerat am controlat jocul, insa lipsa concentrarii la finalizare ne-a costat mult.

Rep: Finalul turului a fost mai bun. Ati avut patru partide fara infrangere, iar trei dintre ele le-ati castigat. De ce aceasta evolutie doar pe final?

M.P.: In jocul echipei trebuia sa apara un plus de consistenta. Munca depusa la antrenamente, anumite trasee si asezari in teren ale jucatorilor in functie de jocul disputat au dus la aceste rezultate. Alt aspect important este faptul ca tot turul de campionat a fost de 10 – 12 jucatori, insa, datorita unei pregatiri fizice bune, dublata de seriozitate si dorinta de victorie, am reusit sa avem evolutii bune in ultimele patru etape.

Rep: Cum caracterizezi evolutia juniorilor?

M.P.: Sigur, se putea mai mult din partea juniorilor. Sunt juniori care au calitati fizice bune, dar lipsa de experienta a avut un rol negativ in evolutia lor.

Rep: Ultimele partide le-ai inceput cu Madaras in poarta si pe teren cu Mocean, iar aceasta schimbare a dat roade. Trebuiau introdusi mai devreme cei doi in formula de start?

M.P.: Madaras este un portar de viitor, care, daca va sti sa profite de conjunctura actuala, va avea de castigat. El trebuie sa fie constient ca fara munca si seriozitate atat in pregatiri, cat si in viata extra sportiva, nu va ajunge departe. Referitor la Mocean, este un jucator talentat, care, in ciuda varstei, a dat dovada de maturitate in joc. Are calitati fizice bune, iar seriozitatea de care da dovada la antrenament si in jocurile oficiale ma determina sa afirm ca este pe drumul bun.

Rep: Stiu ca vor avea loc cateva modificari in lotul echipei, in aceasta pauza de iarna. Te-ai gandit deja la jucatorii care vor parasi echipa?

M.P.: Cu siguranta, vor fi o serie de jucatori ce vor pleca, deoarece este o diferenta mare intre ce le-a oferit clubul si evolutia pe care au avut-o ei. In aceste conditii este normal sa ne gandim la aducerea altor jucatori.

Rep: Ce posturi ar trebui intarite pana la inceperea returului?

M.P.: Toate compartimentele trebuiesc intarite.

Rep: La ce ar trebui sa se astepte iubitorii fotbalului zalauan in returul campionatului?

M.P.: Am fost placut impresionat de numarul mare de spectatori care au venit la meciuri, chiar daca data de disputare a partidelor nu este una favorabila. Au fost jocuri pe care le-am pierdut, dar in care echipa si-a creat ocazii de gol, iar la final, lumea ne-a aplaudat. Acest lucru dovedeste ca spectatorii prezenti sunt cunoscatori ai acestui fenomen. Noi ii asteptam in continuare la stadion si ii asiguram ca vom face totul pentru castigarea cat mai multor meciuri. Pe aceasta cale vreau sa transmit tuturor celor care au fost alaturi de echipa < Sarbatori Fericite > si un an plin de succese si realizari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »