Marius Paşca, antrenor Dumbrava Gîlgău: „Am făcut greşeli mari în faza defensivă”

La fel ca în urmă cu un an, câştigătoarea Ligii a IV-a Sălaj a ratat şansa de a promova în Liga a III-a de fotbal. Unirea Mirşid, câştigătoarea eventului în urmă cu două sezoane, a ratat promovarea în eşalonul trei, după ce a pierdut cu 0 – 1 turul şi cu 0 – 7 returul cu Viitorul Ulmeni, campioana judeţului Maramureş. Judeţul Sălaj rămâne cu o singură echipă în Liga a III-a şi după desfăşurarea jocurilor de baraj din această vară, Dumbrava Gîlgău cedând cu 2 – 5 la general duelul cu Unirea Tăşnad, campioana judeţului Satu Mare. În partida tur, jucătorii antrenaţi de Marius Paşca au cedat cu 1 – 2, iar în jocul de sâmbătă, de la Sîlgău Almaşului, rezultatul a fost 3 – 1 în favoarea sătmărenilor.
Oaspeţii au condus cu 2 – 0 când mai era aproximativ o jumătate de oră de joc, promovarea devenind la acest scor aproape imposibilă pentru Dumbrava. Echipa sălăjeană a redus din handicap în minutul 84, dar tot oaspeţii au fost cei care au închis tabela, înscriind pentru 3 – 1 în minutul 90+4.
„Au fost două jocuri deschise oricărui rezultat. Rămân cu regretul că am făcut greşeli mari în faza defensivă, la fel ca în partida de la Tăşnad. În urma unei poziţionări greşite, oaspeţii au obţinut o lovitură de la 11 metri, iar după primirea golului, situaţia s-a complicat foarte mult, deoarece trebuia să marcăm trei goluri. Obiectivul nostru la începutul campionatul era să câştigăm Liga a IV-a, dar personal mi-am dorit foarte mult să promovăm în Liga a III-a. Dacă am fi avut la dispoziţie încă doi, trei jucători cu experinţă din campionatul judeţean, soarta promovării ar fi fost cu totul alta. Îmi pare rău pentru spectatorii care au venit astăzi în număr foarte mare să vadă un meci frumos, un joc şi o atmosferă de nivelul Ligii a III-a”, a declarat Marius Paşca.
De cealaltă parte, tehnicianul Tăşnadului, Marius Botan, a precizat că nu se aştepta la o victorie atât de clară în meciul retur.
„Echipele au fost foarte apropiate din punct de vedere valoric. Nu mă gândeam la un astfel de rezultat, chiar dacă speram să fructificăm câteva ocazii pe contraatac. De altfel, după o astfel de fază a venit şi penalty-ul pe care l-am obţinut. Golul doi l-am maarcat dintr-un atac rapid, iar ultimul, dintr-o fază fixă. Vreau să felicit echipa din Gîlgău Almaşului pentru modul în care a organizat acest joc. Există aici o bază sportivă foarte frumoasă, peste cea pe care o avem noi la Tăşnad. Conducerea ne-a promis că va dispune de bugetul necesar pentru a activa în Liga a III-a şi sperăm să facem o figură frumoasă”, a afirmat Botan.
Echipele promovare în Liga a III-a: Petrolul Ploieşti, Victoria Traian (Brăila), Voinţa Saelele (Teleorman), Farul Constanţa, „Alb-Negru” al Studenţilor Clujeni, Şoimii Lipova (Arad), FC Avrig (Sibiu), Progresul Spartac (Bucureşti), Metalul Buzău, Agricola Borcea (Călăraşi), ACS KSE TÂrgu Secuiesc (Covasna), Internaţional Băleşti (Gorj), AS Milcov (Olt), Unirea Tăşnad (Satu Mare), CSM Bucovina Rădăuţi (Suceava), Sănătatea Dărăbani (Botoşani), CSM Focşani 2007 (Vrancea), Şurianu Sebeş (Alba), ACS Ghiroda (Timiş).

Al cincilea meci de baraj pentru Marius Paşca

Pentru antrenorul Marius Paşca, barajul din acest an cu Unirea Tăşnad a fost al cincilea în cariera de antrenor. La primele trei a fost tehnicianul echipei FC Zalău, cu care a promovat în Liga a III-a în vara anului 2008. În urmă cu doi ani, Paşca devenise campion judeţean cu Luceafărul Bălan, promovând cu această formaţie în al treilea eşalon, după o „dublă” cu Olimpia II Satu Mare.

Leave a Comment