Maraton ciclistic la Zalau

Magazin Salajean 20 octombrie 2011 0

Maraton ciclistic la Zalau

Clubul Alyen Cycling Zalau si Institutia Prefectului Salaj, in colaborare cu Pro Cycling si echipa Alien Cycling Maraton Zalau organizeaza duminica, la Zalau, un maraton ciclistic (o parte dintr-o traditie anuala in curs de stabilire a curselor de cross country).

Pe langa descoperirea frumusetilor pitoresti ale acestei zone, dezvoltand ciclismul montan cu trasee ce strabat dealurile, vaile si padurile muntilor Meses, participantii vor avea parte si de superbe petice de istorie.

Startul se va da din fata Prefecturii, tot acolo urmand sa aiba loc si finishul.

Vor fi organizate trei trasee: de 30 km, 53 km si 94 km, impartite in trei categorii de dificultate – Hobby, Race si Elite, dar si dupa varsta si sex, astfel incat toti concurentii sa poata admira din plin frumusetile salbatice ale judetului Salaj.

Se va traversa situl arheologic Porolissum, care a fost un oras roman din Dacia. Stabilit ca tabara militara in anul 106 , in timpul razboaielor daco-romane ale lui Traian, orasul s-a dezvoltat repede prin intermediul comertului cu bastinatii daci si a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis in 124 . Situl, situat pe Magura Pomat, de pe teritoriul satului Moigrad (comuna Mirsid), este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate din Romania. Dupa festivitatea de premiere de la final va fi organizata si o tombola.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »