Luptatorii Szalontai Szabolcs si Sergiu Maxim, medaliati cu bronz la Nationale

Magazin Salajean 6 iunie 2012 0

Luptatorii Szalontai Szabolcs si Sergiu Maxim, medaliati cu bronz la Nationale Targu Mures a fost gazda editiei din acest an a Campionatului National de lupte libere, rezervat juniorilor I, la individual, competitie la care au fost prezenti 180 de sportivi, printre care si zece luptarori salajeni, de la Clubul Sportiv Scolar Zalau si Clubul Sportiv Municipal Zalau.

CSS Zalau a fost reprezentat de: Vasile Temian (cat. 55 kg.), Szalontai Szabolcs (cat. 66 kg.), Catalin Babos (cat. 96 kg.), Mihai Sabau (cat. 96 kg.) si Sergiu Babtan (cat. 120 kg), sportivii fiind pregatiti de Ioan Pantea si Ioan Calian. Cea mai buna comportare a avut-o Szalontai Szabolcs (cat. 66 kg.), care a intrat in posesia medaliei de bronz. La tragerea la sorti a avut ghinion, fiind repartizat intr-o grupa cu craioveanul Manzala, care a si devenit campion national. Szalontai s-a clasat pe locul doi in seria sa, iar meciul pentru stabilirea locurilor 3 – 4 l-a castigat la tus. Totusi, antrenorul sportivului, Ioan Pantea, spera la un rezultat mai bun din partea sportivului sau. Nici nu ma gandeam ca nu va iesi campion national in acest an, ne-a declarat antrenorul de la CSS Zalau. Catalin Babos s-a clasat pe locul sapte la categoria 96 de kilograme, iar Sergiu Babtan a ocupat pozitia a opta la categoria 120 kilograme.

Tot o medalie de bronz a adus si CSM Zalau, prin luptatorul Sergiu Maxim, la categoria 50 kilograme. Acesta a pierdut in fata unui moldovean de cetatenie romana, Adam Gherhan, fost medaliat la Campionatul European, la categoria cadeti. O comportare buna au avut si Alexandru Mercea (cat. 55 kg.), Raul Farcas (cat. 50 kg.) si Petrut Moigradean (cat. 74 kg.). Din partea CSM Zalau a mai fost prezent Daniel Bota (cat. 84 kg.), sportivii acestui club fiind pregatiti de Cristian Crisan si Gheorghe Panc.

In perioada 15 – 17 iunie este programata in Mangalia finala Campionatului National de lupte libere, rezervat cadetilor, la care vor participa sportivi de la ambele cluburi din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »