Luptatorii de la CSM Zalau, medaliati cu bronz la Campionatul National

Magazin Salajean 23 noiembrie 2010 0

Luptatorii de la CSM Zalau, medaliati cu bronz la Campionatul National

Ultima medalie la echipe a fost obtinuta in urma cu noua ani

Rezultat de exceptie pentru luptele libere din Salaj. Prezenta la sfarsitul saptamanii trecute la turneul final al Campi-onatului National de lupte libere, pe echipe, rezervat cadetilor, echipa de la CSM Zalau a castigat medalia de bronz in competitia des-fasurata la Onesti.

Au fost prezente sase echipe: CSM Zalau, CSS Hunedoara, CSS Deva – CS Inter Petrila, CSM Dunarea Galati – CSS Tecuci, CSS – CSM Onesti si CSS Dinamo Brasov. Zalauanii au sustinut primul meci in compania celor de la Dinamo Brasov, la finalul caruia scorul era 5 – 5, fiind egalitate si la tusaveraj. Totusi, arbitrii au desemnat invingatoare echipa zalauana, care a castigat un meci prin superioritate tehnica. Meciul al doilea a fost impotriva luptatorilor de la CSM Dunarea Galati – CSS Tecuci, de care, echipa condusa de Ciprian Stanciu a dispus cu scorul de 6 – 4. A urmat duelul cu CSS Hunedoara, care a si devenit la final campioana nationala, in fata careia zalauanii au pierdut cu scorul de 7 – 3.

Si meciul cu CSS Deva – CS Inter Petrila a fost pierdut cu scorul de 6 – 4, luptatorii din Deva si Petrila devenind la final vicecampioni. Ultimul duel a fost cel mai important, pentru castigarea medaliei de bronz, in fata echipei gazda, CSS – CSM Onesti. Antrenorul Stanciu i-a mobilizat insa pe sportivii zalauani, care au luptat exemplar, castigand cu scorul de 6 – 4. Totusi, a fost nevoie de interventia sefului arbitrilor din Romania, fiindca arbitrul de pe saltea a dezavantajat echipa zalauana inca din primul meci. In primul meci, in care a luptat Merce, arbitrii mi-au < ciupit > trei puncte, moment in care am sarit pe saltea. Am primit cartonas galben, insa seful arbitrilor, Gyarmati Ferenc, care era pe salteaua fetelor, s-a mutat la noi si a schimbat arbitrul. Din acel moment a inceput adevarata lupta.

Mercea a castigat meciul in cele din urma, iar echipa s-a impus cu 6 – 4 la final, a afirmat antrenorul Stanciu. Acesta a tinut sa felicite intreaga echipa pentru rezultatul obtinut si, totodata sa multumeasca tuturor celor care au contribuit la obtinerea acestui rezultat. Ii felicit pe toti sportivii, fiindca s-au mobilizat foarte bine si au avut o evolutie peste asteptarile mele. Tin sa multumesc pe aceasta cale Clubului Sportiv Municipal Zalau, reprezentat prin domnul Silviu Muresan, Asociatiei Judetene de Lupte, reprezentata prin presedintele Alexandru Muresan, directorului executiv Gheorghe Stanciu, dar si fostilor luptatori: Nicolae Goarna, Calin Niri, Adi Sturz, Nicolae Domuta, Cornel Florean, Marin Babtan, Dorel Recean, Marinel Alb si Ioan Tirizica, care au fost tot timpul alaturi de noi.

Directorul CSM Zalau, Silviu Muresan, a declarat ca rezultatul obtinut de luptatori este o performanta deosebita care confirma ca decizia de a renunta la echipa de Superliga pentru cele de cadeti si juniori nu a fost gresita. Este o performanta deosebita pentru clubul nostru. De multi ani nu s-a mai obtinut o medalie la echipe. Acest rezultat confirma faptul ca am facut o alegere buna in momentul in care am renuntat la echipa de Superliga, pentru a putea sustine cadetii si juniorii, si pentru a renunta la dublele legitimari cu alte cluburi din tara. Dupa cativa ani de munca vin si rezultatele mari. Felicit sportivii, antrenorii, dar si pe cei care au sustinut aceasta echipa.

Si presedintele AJL Salaj, Alexandru Muresan, s-a declarat incantat de faptul ca luptele libere au reinviat in Salaj. Ma bucur ca luptatorii nostri de la CSM Zalau au adus o medalie de la turneul final. Ma bucur ca, in sfarsit, am reusit sa < reinviem > acest sport in Salaj si sunt convins ca acesti copii minunati vor aduce rezultate foarte bune in urmatorii ani. Multumesc tuturor directorilor de scoli care m-au ajutat in ultimii trei ani.

Directorul executiv al AJL Salaj, Gheorghe Stanciu, a precizat ca ii va premia pe toti luptatorii medaliati la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la CSM Zalau. Pentru mine a fost o mare surpriza sambata, cand am aflat ca acesti copii au cucerit medalia de bronz. Este o echipa care promite mult si care are mari sanse sa devina campioana nationala in urmatorii ani. Le-am promis ca pentru acest rezultat ii voi premia personal la festivitatea din 17 decembrie.

Ultima medalie obtinuta la echipe de catre CSM Zalau a fost in urma cu noua ani.

Echipa CSM Zalau: Alexandru Merce (cat. 42 kg, Colegiul National Silvania Zalau), Sergiu Maxim (cat. 46 kg, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau), Raul Farcas (cat. 50 kg, Grup Scolar Voievod Gelu Zalau), Ciprian Rusu (cat. 54 kg, Grup Scolar Mihai Viteazul Zalau), Merceac Jarko (cat. 58 kg, Grup Scolar Mihai Viteazul Zalau), Alexandru Peter (cat. 63 kg, Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau), Horatiu Bosca (cat. 69 kg, Grup Scolar Mihai Viteazul Zalau), Daniel Bota (cat. 76 kg, Grup Scolar Mihai Viteazul Zalau), Sergiu Muresan (cat. 85 kg, Grup Scolar Voievod Gelu Zalau), Calin Stan (cat. 100 kg, Grup Scolar Voievod Gelu Zalau). Antrenor: Ciprian Stanciu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »