Lucian Ciocan, inlocuitorul lui Mircea Bolba la FC Silvania

Magazin Salajean 13 octombrie 2008 0

Lucian Ciocan, inlocuitorul lui Mircea Bolba la FC Silvania

Noul tehnician va prelua echipa de la poalele Magurii incepand din aceasta dupa-amiaza

Desi a fost prezent vineri dupa-amiaza la meciul dintre FC Silvania si Avantul Reghin, antrenorul Mircea Bolba nu a luat loc pe banca echipei simleuane. Mai mult, acesta nici nu va mai antrena pe viitor gruparea patronata de Dumitru Ardelean, locul sau urmand a a fi luat incepand de azi de Lucian Ciocan, antrenor ce a pregatit ultima data Lotus Felix. Chiar daca cei din conducerea echipei au incercat sa ascunda faptul ca intre jucatori si Mircea Bolba au avut loc in ultima perioada anumite schimburi de replici, motivul plecarii antrenorului satmarean de la echipa a fost chiar relatia deloc normala ce a avut loc in ultima perioada intre el si jucatori. Practic, jucatorii i-ar fi reprosat acestuia metodele practicate atat la antrenament, cat si in afara acestuia. Le-am cerut sa fie la culcare la ora 10:30, iar acest lucru i-a deranjat. Ei ar fi vrut sa faca doar trei antrenamente pe saptamana, ceea ce nu era normal, avand in vedere ca se doreste promovarea. S-a pus problema sa plec de la echipa eu sau anumiti jucatori, insa domnul Ardelean nici nu a vrut sa auda ca plec de la echipa. Am decis ca e mai bine sa plec eu pentru a nu distruge echipa. A fost singura solutie viabila ca echipa sa ramana in primele locuri pana in iarna. Alegerea a fost a mea, nu vreau sa dau vina pe nimeni.

Vreau insa sa-i multumesc domnului Ardelean si domnului Gurzau, cu care am avut o relatie foarte buna. Imi pare rau ca a trebuit sa ma despart de ei. Eu am incercat sa fac ceva lucruri bune la Simleu, insa, din pacate, nu s-a putut. Jucatorii vor ramane probabil la echipa pana in iarna, cand se va trage linie si se vor analiza evolutiile lor din tur, a declarat Mircea Bolba. Si noul antrenor al FC Silvania, Lucian Ciocan, a fost prezent vineri la meciul de la Simleu, acesta precizand ca, in proportie de 99 la suta, s-a inteles cu cei din conducerea echipei simleuane. In mare parte m-am inteles cu ei. Luni, la ora 16, ne vom intalni la Stadion si vom semna contractul. Ciocan a mai spus ca, in mare parte, cunoaste echipa simleuana, iar faptul ca Mircea Bolba a fost nevoit sa paraseasca echipa din cauza jucatorilor nu il sperie deloc. Acesta este riscul meseriei. Noi, antrenorii, azi suntem la o echipa, maine la alta. Oricum, din punctul meu de vedere, cine se va incadra in cerintele mele va ramane, cine nu poate sa plece. In fotbal trebuie sa faci sacrificii multe. La antrenamente trebuie sa uiti de tot, chiar si de familie. Ciocan a mai purtat unele discutii in urma cu cateva etape cu Unirea Dej, insa totul a ramas in cele din urma doar la nivel de discutii.

Juca la Steaua in timpul Revolutiei

Nascut la data de 17 iunie 1968, Lucian Ciocan a evoluat multi ani pe prima scena a fotbalului romanesc, jucand doua sezoane chiar si la Steaua Bucuresti, intre anii 1988 – 1991. La acea vreme, antrenor era Anghel Iordanescu, iar printre colegii de echipa i-a avut pe Gheorghe Hagi, Marius Lacatus, Gavril Balint, Dan Petrescu, Silviu Lung, Nicolae Ungureanu, Iosif Rotariu, Ilie Dumitrescu. A jucat chiar si o finala de Cupa Romaniei, impotriva echipei Dinamo Bucuresti, pierduta cu scorul de 6 – 4. A evoluat pe postul de fundas central, avandu-l concurent pe Dan Petrescu. Cei mai multi ani a evoluat la FC Bihor, echipa cu care a jucat atat in Divizia A, cat si in Divizia B. A mai evoluat in Divizia A si cu FC Baia Mare, echipa la care a jucat si pe vremea cand aceasta era in Divizia B si C. Tot in al doilea esalon a jucat si cu Olimpia Satu Mare. In strainatate a evoluat la echipa ungara Bekescsaba.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »