Lotul nationalei feminine de handbal pentru Jocurile Olimpice

Magazin Salajean 16 iulie 2008 0

Lotul nationalei feminine de handbal pentru Jocurile Olimpice

Federatia Romana de Handbal (FRH) a comunicat Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) lista oficiala de 15 jucatoare din nationala Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Componenta nationalei feminine este urmatoarea:

Portari – Luminita Hutupan Dinu, Tereza Tamas, Talida Tolnai

Jucatoare de camp – Valentina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Ada Olteanu-Nechita, Ionela Gilca Stanca, Florina Birsan, Carmen Amariei, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Valeria Bese, Narcisa Lecusanu, Aurelia Bradeanu, Mihaela Ani-Senocico.

Antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au renuntat la doua din jucatoarele care au facut pregatirea din ultima perioada, adica la pivotul Raluca Ivan (Oltchim Ramnicu Valcea) si extrema stanga Camelia Balint (HCM Baia Mare).

Conform regulilor impuse de Comitetul Olimpic International, la Jocurile Olimpice pot face deplasarea si pot fi inscrise pe foaia de joc doar 14 jucatoare. A 15-a jucatoare va fi rezerva, urmand a fi folosita doar dupa faza grupelor. Conform declaratiilor celor doi tehnicieni ai nationalei Romaniei, a 15-a jucatoare va fi unul din portari.

Reprezentativa tricolora se afla la Cluj, unde va sustine, miercuri (ora 19.00), o partida de verificare cu nationala Ungariei, una similara fiind programata in deplasare, la Debrecen, vineri (tot la ora 19.00).

Ultimele teste inaintea plecarii la Jocurile Olimpice vor avea loc in Franta, intre 23 si 28 iulie, in compania echipei tarii gazda, a campioanei mondiale Rusia si a Braziliei.

Echipa va pleca spre Beijing in 1 august, capitanul Valeria Bese fiind si portdrapelul delegatiei olimpice a Romaniei. Pana la aceeasi data mai pot fi operate modificari in componenta lotului, in cazul in care ar interveni accidentari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »