Liviu Ciupe, in topul celor mai bogati oameni din Romania

Magazin Salajean 8 octombrie 2010 0

Liviu Ciupe, in topul celor mai bogati oameni din RomaniaActionarul campioanei Romaniei, CS Remat Zalau si patronul grupului de firme Rematinvest ocupa locul 394 in clasamentul celor mai bogati 500 de oameni din tara.

In echipa de volei, Liviu Ciupe investeste de cativa ani, iar pana la inceputul acestui an a fost actionar majoritar, timp in care a schimbat mai multi antrenori, aducand in cele din urma din strainatate, a cumparat si a vandut jucatori, iar in aceasta vara si-a indeplinit visul, Remat Zalau devenind, in premiera, campioana Romaniei. Tot pentru prima data, clubul zalauan va evolua in acest sezon in Liga Campionilor, fiind prima echipa romanesca masculina care va juca la acest nivel.

Afacerea Rematinvest a inceput-o in 2003, ca o societate cu raspundere limitata, cu capital romano-german. Partenerul lui Ciupe este firma germana Scholz AG, unul dintre cei mai mari reciclatori de fier vechi din Europa. In prezent are 50 la suta din actiuni la Rematinvest Cluj.

Grupul Rematinvest se compune din societati de reciclare a materialelor refolosibile, la care Rematinvest este actionar majoritar: Rematinvest, Remat Alva, Remat Bihor, Remat Bistrita, Remat Salaj, Remat Satu Mare, Scholz Recycling si Recomet. Firma colecteaza atat de la populatie, cat si de la firme hartie, cartoane, PET-uri, plastic si metal, avand anul trecut cifra de afaceri de 48,5 milioane de euro. Aceasta, dupa ce in 2008, profitul era de 70,9 milioane de euro. Conform Registrului Comertului, Liviu Ciupe este actionar si la societatile Dedal AS si Gamma Steel.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »