Liviu Ciupe, actionar CS Remat Zalau: Tensiunile din cadrul clubului au aparut din vara, la Constanta

Magazin Salajean 16 noiembrie 2010 0

Liviu Ciupe, actionar CS Remat Zalau: Tensiunile din cadrul clubului au aparut din vara, la Constanta

La nicio saptamana de la anuntarea demisiei din functia de presedinte al Clubului Sportiv Remat Zalau, omul de afaceri Liviu Ciupe, a dat de inteles, intr-un interviu acordat inaintea organizarii conferintei de presa de ieri, ca primele neintelegeri la nivel administrativ au aparut inca din vara, de la ultimul turneu desfasurat in play-off, la Constanta.

Reporter: Domnule Ciupe, se pare ca jucatorii nu au fost afectati de problemele din cadrul clubului si au obtinut o victorie extrem de importanta la Bucuresti.

Liviu Ciupe: Asa cum am mai spus, jucatorii nu au nicio problema, stiu sa joace, sunt profesionsti. Este o echipa superba, care stie sa fructifice orice greseala a adversarului. Cel mai mult ma bucur ca jucatorii au fost bine pusi in teren. Am avut dreptate atunci cand am spus ca unii antrenori stiu sa faca antrenament, iar altii doar strategii. Cu aceeasi echipa am batut Dinamo chiar la ea acasa, dupa ce ne-au eliminat in Cupa Romaniei, la Baia Mare. Orice succes este important. Cu atat mai mult cel cu Dinamo, avand in vedere ca este o rivalitate destul de mare. Este un rezultat care le da incredere jucatorilor pentru meciul de miercuri (n.r. maine), din Champions League.

Rep.: Nu ati revenit asupra deciziei luate saptamana trecuta?

L.C.: Nu, nici vorba. Desi, imi pare foarte rau ca am plecat de langa aceasta echipa frumoasa. Pe mine nu esecurile sau victoriile m-au facut sa iau aceasta decizie. Daca va uitati in editiile anterioare de campionat, am progresat de la an la an. N-am renuntat nici cand echipa a retrogradat. Rezultatele se obtin cu mari sacrificii. Ca echipa sa aiba rezultate, trebuie sa te implici foarte mult. Am facut o puternica restructurare la acest club, pentru ca un club de performanta, care se respecta, trebuie tot timpul sa se restructureze. Din pacate, lumea nu prea intelege acest lucru, insa am adus acest club acolo unde mi-am propus. Am facut de multe ori chiar schimbari majore daca a fost nevoie. Acesta este sportul. Daca iei decizii in momentele cheie poti obtine succese, chiar daca pentru unii este neplacut.

Rep.:Sunt jucatori care au venit la echipa doar datorita dumneavoastra. Ce se va intampla cu acestia?

L.C.:Pe jucatori ii intereseaza in primul rand linistea financiara. Ei trebuie sa stie ca iau salariul care l-au negociat, ca au cu ce se transporta la meciurile din deplasare, ca au unde dormi, ce manca, cam aceasta este problema unui jucator. Eu sunt un om de cuvant si le asigur jucatorilor ceea ce le promit. Nu stiu ce se va intampla cu ei. Nu mai este problema mea. Este problema celor care au ramas la conducerea clubului. Eu sper insa sa fie bine. Cine si-a asumat acest risc, de a ramane fara sprijinul meu financiar, trebuie sa fie constient de ceea ce va urma la club. Vreau sa spun, insa, ca eu le-am asigurat jucatorilor toate conditiile pentru a putea face performanta. Stiu ca sunt si jucatori suparati la echipa, dar nu este problema mea ca acestia nu joaca, ci a antrenorului.

Rep.:De cand au inceput, practic, tensiunile in cadrul clubului?

L.C.: Pot spune ca tensiunile din cadrul clubului au pornit chiar din vara, la Constanta, unde a fost prezenta si viceprimarita Dana Cota. O cunosteam dinainte pe aceasta persoana, insa nu am stiut ca e viceprimar pana nu a imbracat tricoul de campion, care trebuia sa-l dam lui Tibi Marc. Asa cum am mai spus, a venit direct la pomul plin. De ce nu a venit inainte la echipa sa vada daca sunt sau nu probleme? A venit acum, dupa ce totul e frumos la echipa, sa spuna ca primaria trebuie sa ia principalele decizii la echipa, deoarece este actionar majoritar. Inseamna ca eu nu mai am niciun rol in cadrul clubului, din moment ce nu mai conteaza cat am investit la echipa in cei sapte ani. Doamna Cota nu are nicio functie in Consiliul Director, asa ca nu putea cere niciun raport. Dansa sa nu confunde functia de la Primarie, cu cea de la club, unde nu are nicio atributie.

Rep.:Este adevarat ca aveti datorii mari catre bugetul de stat?

L.C.: La acest club este un director care a prezentat intotdeauna situatia la zi. Daca contabila spune ca nu sunt restante catre bugetul statului, cum poate cineva sa spuna ca am datorii. Nu avem nicio somatie, nimic. Le-am rezervat jucatorilor bilete de avion chiar si pentru meciul din Italia. Eu am vrut sa fac ceva pentru comunitate. Daca ei cred ca pot conduce in continuare fara mine, nu este nicio problema. Dar sunt convins ca nicaieri in lume nu functioneaza un club de performanta cu un singur actionar, mai ales Primarie sau Consiliu Local. Pe mine nu m-au interesat niciodata cifrele sau procentele. Eu nu am mers niciodata sa le spun baietilor cat procent am in club. Nu am spus niciodata Primariei cati bani sa dea pentru echipa. Daca ne uitam azi in date, cred ca am pus mai mult ca Primaria, desi doamna Cota spune ca are un procent mai mare. E greu insa sa citesti cifre. Cine lucreaza cu cifre mici e greu sa le inteleaga pe cele mari. Nu vreau sa ma cert cu nimeni, atata vreau doar: sa ma lase in pace si sa conduca ea acest club, daca crede ca este in stare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »