Liga a III-a revine la Şimleu Silvaniei?

Magazin Salajean 25 mai 2011 0

Liga a III-a revine la Şimleu Silvaniei?

Chiar dacă FC Silvania a fost nevoită la începutul acestui an să se retragă din campionatul Ligii a II-a de fotbal, sportul rege ar putea să reapară la Şimleu Silvaniei începând din toamnă. Sigur că deocamdată totul se află doar la nivel de discuţii, însă potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, există semnale clare că foştii finanţatori ai echipei FC Silvania sau cel puţin o parte din ei sunt dispuşi să investească din nou în fotbal.

Se intenţionează o revenire în Liga a III-a, unde FC Silvania a mai activat până în urmă cu doi ani, când a promovat în al doilea eşalon, învingând la turneul de baraj CS Ineu (3 – 1) şi FC Caracal (2 – 0).

Contactat telefonic pentru a ne oferi detalii despre acest subiect, fostul preşedinte al echipei FC Silvania, Ioan Gurzău, a declarat că într-adevăr, după retragerea din Liga a II-a am rămas înţeleşi cu domnul Dumitru Ardelean că vom purta noi discuţii în această vară. Aşteptăm să se termine campionatul după care vedem ce se poate face. Depindem de mai mulţi factori. În mod normal, clubul FC Silvania mai are de încasat bani de pe urma transferurilor de jucători. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla şi cu regulamentul, pentru că în vara trecută, când a început campionatul, nu era trecut în regulament că o echipă care se retrage din campionat va fi retrogradată două eşaloane şi nu va mai avea drept de promovare trei ani. Urmează ca Federaţia Română de Fotbal să ne confirme la finalul acestui sezon în ce Ligă vom fi retrogradaţi, pentru că suntem afiliaţi în continuare la federaţie.

Să sperăm că factorii locali de decizie vor organiza o întâlnire în această vară şi vor ajunge la un numitor comun. Ar fi păcat ca Şimleu Silvaniei să rămână şi din toamnă fără echipă de fotbal, mai ales că în ultimi doi ani s-au făcut investiţii majore la Stadionul Măgura.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »