Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, aur la „Naţionalele” de Semimaraton

După ce a devenit, în toamna anului trecut, campioană naţională la cros, echipa Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu Zalău” s-a întors duminică cu medaliile de aur şi de la Campionatul Naţional de Semimaraton

Secţia de atletism a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, începe să dea, din nou, roade. La şase luni distanţă de la titlul naţional obţinut la cros, atleţii acestei instituţii şcolare s-au întors cu medaliile de aur şi de la Campionatul Naţional de Semimaraton. LPS „Avram Iancu” Zalău a participat cu trei sportivi la evenimentul desfăşurat duminică, la Bucureşti: Cătălin Marian, Claudiu Meleg şi Gruia Luca. În clasamentul invidual, cel mai bun rezulat a fost obţinut de Cătălin Marian, care s-a clasat pe poziţia a patra la juniori, cu timpul de o oră, 13 minute şi 41 de secunde. Claudiu Meleg s-a situat pe poziţia a opta, iar Gruia Luca, pe locul 16 la juniori.
În clasamentul final pe echipe, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a punctat cel mai bine, trio-ul format din Marian, Meleg şi Luca obţinând titlul naţional, după ce, la ediţia de anul trecut, atleţii pregătiţi de Teodor Bidian şi Mirel Seişanu au fost medaliaţi cu argint.
„A fost o participare numeroasă, 16 echipe. Noi am avut şi anul trecut o comportare bună şi mă aşteptam să devenim campioni în acest an. Semimaratonul este, totuşi, o probă destul de dură, iar în cadrul traseului, au fost porţiuni cu pantă şi vântul a bătut din faţă. Marian Cătălin a trecut la probe mai luni de ceva timp şi, coroborat cu viroza respiratorie pe care a avut-o cu câteva zile înainte, a obţinut locul patru. Speram la o medalie, dar, în acest an, atât s-a putut. Şi ceilalţi doi sportivi, Claudiu Meleg şi Gruia Luca, au contribuit la acest rezultat notabil. Urmează să demonstrăm şi la competiţiile viitoare că la seţia de atletism din cadrul liceului se munceşte bine şi că există talente”, a afirmat antrenorul Teodor Bidian.
Şi antrenorul Mirel Seişanu a afirmat că se aştepta la obţinerea acestui titlu naţional. „A devenit o constanţă obţinerea unei medalii la nivel naţional de către atleţii acestei şcoli. În ultimii ani, am obţinut şase, şapte medalii anual. Această medalie, vine după argintul de anul trecut. Noi speram în obţinerea acestui titlu, băieţii au avut o comportare bună, iar eu le prevăd un viitor frumos în performanţa sportivă”, a declarat Seişanu, care este şi directorul LPS „Avram Iancu” Zalău.
Echipa de juniori punctat şi în clasamentul categoriei tineret, fiind medaliată cu bronz.
La Campionatul Naţional de Semimaraton au participat şi elevi ai Clubului Sportiv Şcolar Zalău, cea mai bună clasare având-o Andrei Oneş, locul 22 la juniori.
Sâmbătă, înaintea cursei de semimaraton, a avut loc, tot la Bucureşti, o cursă de 1400 de metri, rezervată copiilor, la care au luat startul sălăjenii Vlad Mercea şi Paula Costin, primul fiind legitimat la CSM Zalău, iar a doua, elevă la Şcoala Gimnazială din Zimbor. Vlad Mercea s-a situat pe locul doi, iar Paula Costin, a ocupat poziţia a XX-a la final.

Leave a Comment