Lacrimi de despartire la finalul meciului dintre HC Zalau si SCM Craiova

Magazin Salajean 17 mai 2012 0

Lacrimi de despartire la finalul meciului dintre HC Zalau si SCM Craiova

Clubul zalauan se va desparti in aceasta vara de trei jucatoare, cea mai mare pierdere fiind portarul Mirela Nichita, care evolueaza de zece ani la HC Zalau

La finalul restantei de marti dupa-amiaza, dintre HC Zalau si SCM Craiova, managerul Gheorghe Tadici i-a rugat pe spectatorii prezenti la meci sa ramana in sala inca putine minute, pentru ca urmeaza un moment special. Intr-adevar a fost un moment special, insa unul care s-a incheiat cu lacrimi atat din partea jucatoarelor, cat si a unora dintre spectatorii prezenti la meci. Chiar si antrenorul Tadici avea lacrimi in ochi in momentul in care a anuntat la microfon ca trei dintre jucatoare nu vor mai face parte din lotul echipei HC Zalau si pentru sezonul viitor. Ca la fiecare final de sezon, unele jucatoare pleaca, iar altele vor veni la echipa. A venit vremea sa ne despartim de trei jucatoare importante, Mirela Nichita, Dana Molfea si Mariana Cristoaica, carora vreau sa le multumesc pentru tot ce au facut pentru aceasta echipa. Cred ca si clubul le-a ajutat sa se realizeze pe plan sportiv. Mirela Nichita chiar este o jucatoare emblematica pentru noi. In cei zece ani a facut lucruri bune la aceasta echipa. Ma bucur ca a ajuns la echipa nationala de aici, nu din alta parte. De Molfea stiam de mult ca va pleca, pentru ca, prin casatorie e normal sa se stabileasca mai aproape de casa. Cristoaica a stat sase ani si s-ar putea ca, plecand la alta echipa, sa reuseasca ceva mai mult. Cred ca poate mai mult pentru ca are calitati. Eu prefer insa sa dau sansa unor jucatoare a caror rata de progresie poate fi ridicata in prioada urmatoare. Toate celelalte jucatoare raman la echipa si probabil ca vor mai veni doua sau trei. Intentionez sa promovez, asa cum am facut-o tot timpul, si cateva junioare, pentru ca cineva trebuie si sa creasca, nu numai sa le ia gata formate, a afirmat managerul Gheorghe Tadici.

Cel mai emotionant moment a fost cel in care Tadici le-a oferit flori celor trei jucatoare de care clubul se va desparti dupa meciul cu Dunarea Braila. Niciuna dintre ele nu si-a putut acunde lacrimile de despartire, cea mai afectata parand a fi portarul Mirela Nichita, care l-a strans in brate pe antrenorul Tadici ca pe un parinte, in semn de multumire pentru tot ce a facut pentru ea in cei zece ani. Emotii, lacrimi, de toate, dar am si de ce pentru ca am fost legata atatia ani de fete, tin la ele, imi sunt dragi, insa, din pacate, asa a fost sa fie. Ma leaga multe amintiri de HC Zalau si frumoase si mai putin frumoase, pentru ca asa este performanta. Deocamdata nu stiu unde voi pleca, nu am luat nicio hotarare. Nu am avut niciun motiv sa plec, pur si simplu mi-am dorit o schimbare, a afirmat portarul Mirela Nichita.

Dupa jocul cu SCM Craiova, sase jucatoare de la HC Zalau au plecat la loturile nationale de senioare si tineret. Capitanul Georgiana Ciuciulete si portarul Mirela Nichita s-au alaturat lotului de senioare, care va sustine in perioada 25 – 27 mai, la Lyon (Franta) turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, programate in perioada 27 iulie – 12 august.

Ate patru jucatoare, Adina Muresan, Florina Ciobanu, Roxana Rob si Roxana Varga au fost convocate la lotul national de tineret, in vederea pregatirii Campionatului Mondial, progra-mat in perioada 1 – 15 iulie, in Cehia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »