La Zalău nu se mai mănâncă praz

CS Volei Municipal Zalău – SCM”U” Craiova 3 – 1 (25 – 18, 31 – 33, 25 – 18, 25 – 21)

CS Volei Municipal Zalău a arătat miercuri seara, în derby-ul primei etape cu CSM”U” Craiova, că va fi o nucă greu de spart în acest sezon, după ce, în campionatul trecut, au pierdut medaliile de argint pe teren propriu, chiar în faţa oltenilor.
Chiar dacă au făcut destul de multe greşeli în debutul partidei, voleibaliştii zălăuani şi-au revenit după primul time-out cerut de Aurel Vlaicu, la scorul de 11 – 14 şi au egalat situaţia la 15, după o minge pusă foarte bine de Lamb în terenul advers. Zălăuanii au reuşit chiar să preia conducerea, obligându-l pe Dănuţ Pascu să ceară, şi el, întreruperea jocului, la 18 – 15, însă finalul actului întâi a aparţinut tot echipei gazdă. După al doilea time-out cerut de Pascu la 22 – 16, scorul a devenit 23 – 18. Vlaicu nu a vrut, însă, să aibă emoţii pe final, a cerut întreruperea jocului, iar Zalăul s-a impus cu 25 – 18.
Începutul parţialului secund le-a apaţinut tot oltenilor, care au avut 8 – 4 la prima întrerupere tehnică. Ardelenii au reintrat în joc, au egalat la 9, moment în care Pascu a schimbat pe extremă, aruncându-l în teren pe Bratosin, în locul lui Stefanovic. Zalăul avea avantaj minim la a doua întrerupere tehnică, iar scorul a continuat să fie strâns până la sfârşitul setului. Finalul a fost chiar unul interzis cardiacilor, Craiova câştigând în prelungiri, cu 33 – 31. Până şi fostul mare voleibalist, Mircea Abraham, prezent în loja oficială, a fost nevoit să părăsească sala pentru câteva minute, la finalul setului.
Vlaicu a început actul trei cu Gheorghiţă pe centru, în locul lui Mihalcea, iar jocul a început să dea, din nou, roade. Bala a reuşit AS-ul pentru 7 – 4 şi l-a oblicat pe Pascu să solicite time-out, iar la a doua întrerupere tehnică, Zalăul avea deja un avantaj liniştitor, 16 – 10. Tehnicianul oltenilor a schimbat şi coordonatorul, Manda luându-i locul lui Vânătoru, dar jocul oltenilor tot nu a mers. Volei Municipal şi-a păstrat un avans liniştitor până la final şi s-a impus la şapte puncte, 25 – 18.
Prima parte a ultimului set a fost destul de disputată, chiar dacă Zalăul a început bine şi a condus cu 3 – 1 şi cu 8 – 6 la primul time-out tehnic. Craiovenii au restabilit egalitatea la 13, dar zălăuanii şi-au creat rapid un nou avans şi au condus cu 16 – 13 la a doua întrerupere tehnică. Până la final, elevii lui Vlaicu au greşit de puţine ori, nepermiţându-le oltenilor să găsească multe culoare libere, iar la final s-au impus cu 25 – 21.
„Am controlat meciul în cea mai mare parte, iar pierderea setului doi a fost cauzată de anumite inexactităţi. Unul dintre jucătorii pe care i-am folosit în meciul de azi (Marian Bala, n.r.) a revenit la echipă abia de o săptămână, iar relaţiile de joc nu se construiesc de pe o zi pe alta. Eu cred că mai avem resurse de a juca şi mai bine, însă, felicit băieţii că azi au practicat un joc bun şi am câştigat cele trei puncte. Nu s-a pus problema de nicio revanşă, pentru că acum suntem într-un nou sezon, iar în campionatul trecut a fost cu totul altceva”, a precizat antrenorul Aurel Vlaicu.
„Echipa mea a făcut un joc slab, care mă surprinde, fiindcă este într-o contradicţie totală cu ceea ce s-a întâmplat la antrenamente. Şedinţele de pregătire au decurs foarte bine şi, din păcate, astăzi am jucat cu un trac pe care nu mi-l explic, fiindcă avem jucători cu experienţă, care au multe campionate în spate. Una peste alta, trebuie să mă recunosc învins şi să remarc că Zalăul are o altă faţă în comparaţie cu sezonul trecut. Este o forţă în acest an în campionatul României, jucătorii care au venit îşi fac bine treaba şi este greu de găsit breşe din punct de vedere tactic în jocul lor. Mi-a fost greu să găsesc puncte slabe atât la preluare, cât şi la blocaj şi la atac. Eu consider Zalăul una dintre candidatele la titlu”, a declarat, de cealaltă parte, Dănuţ Pascu
CS Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher. A mai evoluat: Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
SCM”U” Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Laurenţiu Lică, Vladan Aleksic, Teodor Milotin, Nemanja Stefanovic, Florin Voinea şi Vladimir Jovic – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Manda, Bogdan Bratosin şi Mihai Dumitrache. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru

One Thought to “La Zalău nu se mai mănâncă praz”

  1. oricare

    Felicitari pentru articol Marius, dar titlul lasa de dorit.

Leave a Comment