La un pas de a-i fura un set campioanei Europei

Magazin Salajean 15 decembrie 2010 0

La un pas de a-i fura un set campioanei Europei

Trentino BetClic – Remat Zalau 3 – 0 (18, 22, 23)

Trentino BetClic: Leonardi, Sokolov, Zygaldo, Kaziyski, Juantorena, Garcia, Bari – libero. Au mai evoluat: Pires Riad, Bratoev, Colaci, Vieira si Della Lunga. Antrenor: Radostin Stoytchev.

Remat Zalau: Josifov, Nagy, Laza, Geiger, Margarido, Nemeth, Feher – libero. Au mai evoluat: Stoian si Borota. Antrenor: Ovidiu Macarie.

Campioana Romaniei ramane cu un singur set castigat in Champions League, insa evolutia de luni seara, din returul cu Trentino BetClic a fost mai buna decat la Zalau, in mansa tur de miercurea trecuta. Daca primul set a fost dominat de la un capat la altul de dubla campioana a Europei, urmatoarele doua seturi au fost destul de disputate, voleibalistii zalauanii reusind chiar sa se ridice in anumite momente peste campioana Italiei. Practic, diferenta a facut-o jucatorul gazdelor, Juantorena, care, in setul trei, a reusit nu mai putin de cinci asi consecutivi. De altfel, acesta a fost declarat si jucatorul meciului, in timp ce in echipa zalauana, cel mai bun jucator a fost desemnat Nagy.

Setul intai a fost dominat cat se poate de categoric de gazde, care s-au impus cu 25 – 18 la final, dupa 8 – 5 la primul timp tehnic de odihna si 16 – 9 la cel de-al doilea.

Mult mai echilibrat a fost insa setul al doilea, mergandu-se cap la cap pana la 14 – 14, dupa care gazdele au castigat doua puncte consecutive, scorul la al doilea time-out devenind 16 – 14. Diferenta a crescut la 19 – 14, dar pe finalul setului, Rematul s-a apropiat din nou la doua puncte, 23 – 21, insa Nemeth a servit in fileu, facandu-le cadou italienilor al 24-lea punct. Punctul urmator l-au castigat zalauanii, 24 – 22, dar Geiger a servit in aut si a incheiat setul mingea urmatoare.

Actul trei a fost cel mai reusit pentru campionii Romaniei, care s-au aflat la conducere mai bine de jumatate din set. Diferenta a fost de trei puncte in favoarea echipei zalauane atat la primul time-out tehnic, cat si la al doilea, 5 – 8, respectiv 13 – 16. Salvarea italienilor a venit din partea lui Juantorena, care a facut ca scorul sa devina 19 – 16. Toate cele sanse puncte au fost facute pe serviciul sau, Juantorena reusind nu mai putin de cinci asi. Rematul s-a apropiat pe final la un punct (24 – 23), dar acelasi Juantorena a ingropat toate sperantele zalauanilor, cu un atac la care voleibalistii nostri nu au putut decat sa priveasca cum mingea loveste podeaua.

Chiar si localnicii au remarcat ca i-a salvat Juantorena. Am fost laudati atat la posturile de radio, cat si la cele de televiziunile din Italia. Ma bucur ca jucatorii si-au recapatat increderea dupa meciul cu Tomis. Sigur ca ne bucuram mai mult daca reuseam sa si castigam un set, insa jocul echipei a fost bun, iar uneori chiar foarte bun. Daca la inceputul meciului jucatorii erau tematori, si-au recapatat increderea pe parcurs. Pana la urma conteaza ca acumulam experienta la acest nivel, ne-a declarat primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care a insotit echipa Remat in Italia.

Acesta a mai spus ca doreste sa achizitioneze in urmatoarea perioada un tun de mingi de volei, care sa-i ajute pe jucatori la perfectionarea preluarii. Am vazut la Trentino acest aparat, care-i ajuta foarte mult pe jucatori la preluare. Va putea fi folosit si la echipele de juniori, unde, cu siguranta, va fi foarte util. Am inteles ca pretul unui tun de mingi de volei este aproximativ 1.300 de euro.

In ceea ce priveste viitorul antrenor, edilul orasului a afirmat ca facut deja o oferta unui antrenor strain, de la care se asteapta un raspuns in zilele urmatoare, iar in cazul in care acesta va refuza, oficialii clubului Remat isi vor indrepta atentia spre alt tehnician, dar tot din strainatate.

Pentru campioana Romaniei urmeaza sambata ultimul meci din turul Diviziei A1, in fata celor de la CSM Bucuresti, dupa care ultimele doua dueluri in Champions League, pe 6 ianuarie, acasa, cu VfB Friedrichshafen si pe 12 ianuarie, in deplasare, la polonezii de la PGE Skra Belchatow.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »