La Simleu Silvaniei: Saptamana Europeana a Mobilitatii

Magazin Salajean 22 septembrie 2011 0

La Simleu Silvaniei: Saptamana Europeana a Mobilitatii

De cativa ani incoace, si in orasul de sub Magura Simleului se desfasoara activitati in cadrul “Saptamanii Europene a Mobilitatii” (European Mobility Week), actiune menita sa sensibilizeze oamenii cu privire la necesitatea folosirii unor moduri alternative de calatorie si transport, altele decat orice fel de autovehicule poluante. Anul acesta a fost vorba despre un concurs de cros, rezervat elevilor din ciclul gimnazial, desfasurat in centrul orasului (strada 1 Decembrie 1918), marti, 20 septembrie a.c., de catre Agentia pentru Protectia Mediului Salaj, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Simleu Silvaniei si cu scolile gimnaziale din localitate.

Dintre peste 300 de concurenti, cei mai buni au fost: clasele V-VI : 1. Alexandra Lobont si Bogdan Oltean – ambii de la Scoala Silvania; 2. Keseru Krisztina – Scoala Bathory Istvan si Ionut Alin Lazar – Soala Horea; 3.Maria Mosincat si Claudiu Sabau – ambii de la Scoala Silvania; clasele VII-VIII: 1. Madalina Parau si Cornel Costa – ambii de la Scoala Silvania; 2. Roxana Pop – Scoala Silvania si Jozsa Istvan – Scoala Bathory Istvan, 3. Nagy Vivien si Balota Cristian – ambii de la Scoala Bathory Istvan. Au fost acordate si cate sapte mentiuni (fete si baieti) la fiecare categorie. Organizatorii au inmanat diplome si rechizite scolare, iar toti participantii la intrecere au primit sucuri !

Despre insemnatatea actiunii si a modului de desfasurare a acestui concurs, au vorbit, in ordine: ing. Septimiu Catalin TURCAS – primarul orasului Simleu Silvaniei si dr.ing. Aurica Grec – director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj, care a inmanat Diploma de Excelenta, pentru sprijinul acordat in organizarea concursului, urmatorilor: primarului Septimiu Catain Turcas, directorilor scolilor gimnaziale si profesorilor de educatie fizica.

La buna desfasurare a concursului si-au adus contributia: profesorii de educatie fizica si sport, Politia Simleu Silvaniei – Formatiunea Politia Rutiera si Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj – Substatia Simleu Silvaniei.

Semnalam necesitatea extinderii acestei actiuni civice la cat mai multe categorii de persoane, de la copii si elevi, pana la adulti si varstnici, precum si utilizarea mai multor forme de calatorie si transport nepoluant: drumetie, cros, ciclism, role, trotinete, skateboard etc. De asemenea, se impune, de ce nu ?, organizarea si desfasurarea acestei campanii de imbunatatire a calitatii vietii in mediul inconjurator si in alte localitati, oferind o alternativa viabila pentru o mobilitate cat se poate de mare salajenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »