La Cupa „Hagi-Danone”, juniorii de la FC Zalău la un pas de turneul final

Grupa de juniori născuţi în 2001 de la FC Zalău a avut o evoluţie bună la faza zonală a Cupei „Hagi-Danone”, desfăşurată la finele săptămânii trecute, la Cluj.

FC Zalău a câştigat săptămâna trecută faza judeţeană a competiţiei, după ce şi-a învins ambele adversare, pe Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu.
La faza zonală de la Cluj, pe lângă echipa antrenată de Alexandru Pop au mai fost prezente: FC Bihor, Dynamic Baia Mare, Kinder Carei, CFR Cluj şi Gloria Bistriţa. Zălăuanii au fost repartizaţi în Grupa B, alături de CFR Cluj şi Gloria Bistriţa.
Cu o înfrângere şi un rezultat de egalitate înregistrate în faza grupelor, FC Zalău s-a calificat în semifinalele competiţiei, alături de CFR Cluj, FC Bihor şi Dynamic Baia Mare. În primul meci, Zalăul a pierdut cu 0 – 3 şi a terminat la egalitate, 2 – 2 partida cu Bistriţa, Cristian Mureşan înscriind ambele goluri pentru FC Zalău.
Echipa antrenată de Alexandru Pop s-a duelat în semifinale cu formaţia băimăreană, rezultatul fiind egal, 1 – 1 la finalul timpului regulamentar, golul echipei zălăuane fiind marcat de Alin Lazăr. La loviturile de departajare, zălăuanii au învins cu scorul de 5 – 3, obţinând calificarea în ultimul act al turneului zonal.
Adversara din finala a fost CFR Cluj, care s-a impus în semifinae cu 5 – 1 în faţa juniorilor de la FC Bihor.
La fel ca în faza grupelor, FC Zalău a pierdut cu 0 – 3 şi finala, ratând astfel calificarea la turneul final.
Totuşi, este de apreciat evoluţia pe care au avut-o juniorii zălăuani, având în vedere că aceştia nu au susţinut niciun meci oficial înaintea fazei zonale, în care să joace conform regulamentului, cu şapte jucători de câmp.
„Este un rezultat foarte mare, având în vedere condiţiile de pregătire pe care le avem în Sălaj. Practic, noi nu am jucat niciun meci oficial înaintea fazei zonale, fiindcă la faza judeţeană am jucat cu doar cinci jucători de câmp. Aceşti copii trebuie apreciaţi pentru performanţa realizată. Este un rezultat bun care le dă încredere pe viitor”, ne-a declarat Alexandru Pop, antrenorul grupei 2001.
Portarul Zalăului, Andrei Pop, care este fiul antrenorului, a avut o evoluţie foarte bună pe tot parcursul turneului, fiind desemnat cel mai bun portar al competiţiei.
FC Zalău: Andrei Pop – Paul Moldovan, Balint Tibor, Szabo Robert, Alin Lazăr, Cristian Mureşan, Flavius Şandor, Raul Maxim, Mark Katona, Lareunţiu Bogoş şi Gergo Denes. Antrenor: Alexandru Pop

Leave a Comment