La cea mai importanta gala a carierei: Zalauanul Adrian Poputea a invins un campion mondial

Magazin Salajean 28 mai 2012 0

La cea mai importanta gala a carierei: Zalauanul Adrian Poputea a invins un campion mondialPugilistul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalau a participat vineri seara la cea mai importanta gala din cariera, editia a XII-a a Galei Biggers Better, organizata la Siemens Arena in Vilnius (Lituania), o arena cu peste 20.000 de locuri. Alaturi de Adrian Poputea, la gala piramidala din Lituania au mai fost prezenti: Sergej Maslobojev (Lituania), practicant de thaibox si luptator in MMA, Jonathan Pasi (Germania), practicant de box si kickbox, Kamil Sokolowski (Polonia), practicant de kickbox, Alexander Pantukhov (Belarus), practicant de thaibox si kickbox, Konstantin Gluhov (Litunia), practicant de kickbox si luptator in MMA, Mattias Lundkvist (Suedia), practicant de thaibox si Shahriyak Weissi (Iran), practicant de box. Gala a fost transmisa in direct pe Eurosport, vineri, de la ora 22.

In urma tragerii la sorti, una nu foarte avantajoasa pentru Adrian Poputea, primul adversar al sau a fost Jonathan Pasi (Germania), sportiv de culoare, campion mondial in boxul profesionist, la versiunea WBU. Nici ordinea in care s-au desfasurat partidele nu a fost una favorabila sportivului zalauan, Poputea fiind nevoit sa boxeze in semifinale dupa doar 12 minute de la incheierea primului meci.

Dupa o evolutie foarte buna in primul meci, Poputea a reusit sa-l invinga la puncte pe sportivul german. Meciul a durat trei reprize a cate trei minute, pugilistul zalauan avand un usor avantaj dupa prima runda. In a doua, Poputea si-a marit avansul de puncte, iar a treia repriza a fost mai echilibrata, insuficient insa ca germanul sa-i mai puna probleme sportivului nostru.

In semifinala, Adrian Poputea l-a avut ca adversar pe Konstantin Gluhov (Letonia), care l-a invins in sferturile piramidei pe sportivul gazda si favoritul publicului, Sergej Maslobojev (Lituania). Gluhov avea inca din start un avantaj de peste 17 kilograme fata de Poputea, dar si un palmares de invidiat, fiind multiplu campion mondial si european la muai-thai, kickboxing, thaiboxing si MMA. Luptatorul letonian si-a creat un avantaj destul de consistent dupa prima repriza, una in care Poputea a suferit si o usoara accidentare la cotul bratului stang. Zalauanul a redus in runda a doua din avantajul adversarului, iar in ultima repriza, fara sa asculte indicatiile antrenorului, a iesit la schimburi de lovituri. Noua tactica l-a avantajat pe Poputea in primul minut al rundei, dar au urmat cateva lovituri la ficat din partea adversarului, care l-au determinat pe arbitrul de ring sa incheie meciul. Poputea a fost numarat de doua ori, iar la a doua numaratoare, arbitrul american Steve Smoger, unul dintre cei mai buni arbitri din lume, a decis sa puna capat meciului. Ma bucur ca am ajuns sa reprezint Romania la o astfel de gala si sper sa le fi oferit un spectacol pe cinste telespectatorilor Eurosport. Infrangerea cu Gluhov nu a facut decat sa ma faca mai puternic pentru viitor, ne-a declarat Adrian Poputea, care a fost felicitat la finalul piramidei de arbitrul american Steve Somger si presedintele Biggers Better, Stephane Cabrera.

De mentionat ca adversarul lui Poputea din semifinale, Konstantin Gluhov, a devenit castigatorul celei de-a 12-a editii a Galei Biggers Better, dupa ce l-a invins categoric in finala pe polonezul Kamil Sokolowski, intrand astfel in posesia unuio premiu de 15.000 de dolari.

In decursul acestui an, au loc opt astfel de piramide, castigatorii celor opt gale urmand sa se dueleze intr-o superpiramida. In urma prestatiei avute vineri seara, in Lituania, pugilistul zalauan a primit la finalul galei o invitatie care-i ofera posibilitatea de a mai participa la una din cele cinci editii ramase. Pentru viitoarea gala, Poputea se va pregati la Bacau, sub indrumarea antrenorului Dragos Dulhac.

Pentru Adrian Poputea urmeaza in perioada 12 – 15 iunie, la Resita, Campionatul National de seniori, unde pugilistul zalauan spera la o medalie cat mai stralucitoare, chiar daca nu este inca hotarat la ce categorie va boxa, 91 de kilograme sau +91 de kilograme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »