La categoria -70 de kilograme: Sergiu Druhora, primul sportiv roman medaliat la Campionatul European

Magazin Salajean 9 iunie 2010 0

La categoria -70 de kilograme: Sergiu Druhora, primul sportiv roman medaliat la Campionatul European

Clubul Sportiv Vidalis Zalau a avut doi reprezentanti la Campionatele Europene de karate kyokushin, desfasurate la finalul saptamanii trecute, in Logrono (Spania), la care au fost prezenti sportivi din 25 de tari.

Cristian Boldut si Sergiu Druhora sunt cei doi zalauani care au facut parte din lotul Romaniei, ambii avand o comportare buna la editia din acest an. In proba de kata, Cristian Boldut a ocupat locul cinci, iar la kumite a ajuns pana in turul al doilea, unde a fost invins in prelungiri de un sportiv lituanian. In primul tur, Boldut l-a invins prin KO (lovitura de picior in cap) pe un sportiv din Grecia. Sergiu Druhora a confirmat forma buna in care se afla, dar si ca rezultatele din ultimii doi ani nu au fost intamplatoare (locul I la Campionatele Nationale 2009, 2010 si locul II la Campionatele Internationale ale Croatiei). Karateka zalauan a fost medaliat cu bronz in proba de kumite, la categoria -70 de kilograme, fiind astfel primul sportiv roman care obtine o medalie la aceasta categorie, la un Campionat European.

In primul meci, Sergiu Druhora a reusit sa treaca de un sportiv din Lituania, fost vicecampion european, dupa trei reprize foarte dificile in care sportivul zalauan a fost declarat invingator datorita tehnicii superioare si a unei determinari deosebite. In al doilea meci, a trecut de un sportiv din Azerbadjan, dupa doua reprize. In meciul pentru medalia de bronz, Druhora a avut ca adversar un sportiv gazda, pe care l-a invins inainte de limita. A pierdut insa in semifinala, in fata multiplului campion european, Rozsa Gabor, din Ungaria.

Rezultatul obtinut de Sergiu este a doua premiera a unui sportiv zalauan la un Campionat European de karate kyokushin, dupa cea a lui Florin Barbanta, care a obtinut prima medalie de aur la proba de kata tineret (17 – 18 ani), in urma cu zece ani. Invitat de onoare la aceasta competitie a fost celebrul actor Dolf Lundgren, care este practicant de kyokushin si fost campion european in anii 1981 si 1982. Rezultatele sunt, dupa parerea mea, cu atat mai valoroase cu cat vin pe fondul unei pregatiri deosebite, pregatire care insa s-a realizat in proportie de 100% doar din resurse financiare proprii (alimentatie, echipament si medicatie), a declarat Cristi Boldut, care este si antrenorul CS Vidalis Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »